Kerk Ewijk sluit medio 2021 de deuren
Logo demaasenwaler.nl
Foto: de Maas & Waler

Kerk Ewijk sluit medio 2021 de deuren

EWIJK - Na de sluiting van de kerk in Winssen, een half jaar geleden, zal over niet afzienbare tijd ook de H. Johannes de Doperkerk in Ewijk de deuren sluiten.

Wederom zal een groep inwoners zijn of haar eigen 'heilige plaats' moeten missen, en dat doet pijn, geeft pastor Ruud Roefs in zijn bericht op de website van de H. Johannes XXIII parochie aan. 'Heel veel pijn. Met name voor die kleine, dappere groep betrokken parochianen en vrijwilligers die er, tot op de dag van vandaag, nog wél voor gaat.' 

Het ligt in de bedoeling dat de kerk van Ewijk medio 2021 aan de eredienst zal worden onttrokken. Het parochiebestuur wil parochianen en de inwoners van Ewijk zo goed en zo transparant mogelijk informeren over de gang van zaken. Ook is er het bestuur veel aan gelegen een goede en waardige herbestemming te vinden voor kerk en pastorie. 'Onze voorkeur gaat daarbij uit naar initiatieven en projecten met een maatschappelijke meerwaarde, met andere woorden: waar onze samenleving in het algemeen en onze Ewijkse gemeenschap in het bijzonder bij gebaat zijn', aldus Roefs.

Meer berichten