Meer woningen op Asdonck betekent geen plek meer voor Beuningen On Ice
Logo demaasenwaler.nl
Foto: Stichting Beuningen On Ice

Meer woningen op Asdonck betekent geen plek meer voor Beuningen On Ice

BEUNINGEN - De geplande woningbouw op het Asdonckterrein komt nog niet zo gemakkelijk van de grond. Zo moeten er op het gebied van geluid, archeologie en de aangrenzende boomgaard nog wat hordes genomen worden. Maar vooral het plan voor sociale woningbouw stuit op problemen.

Voor woningen is alleen ruimte als het terrein de functie van evenementenlocatie verliest. Beuningen On Ice zou dan naar de Ooijgraaf moeten verhuizen. Dit moet nog besproken worden met de organisatie. Voor de te bouwen woningen is het geluidsniveau, afkomstig vanaf de Van Heemstraweg, te hoog. Daarom moet er een afwijkend besluit genomen worden, waardoor meer geluid toegestaan is. Gevolg is wel dat de huizen een betere isolatie moeten krijgen.

Geluidsbegrenzing
Voor evenementen zoals de kermis en Beuningen On Ice betekent dit ook dat zij te maken krijgen met een maximale geluidsbegrenzing.
De nieuw te bouwen woningen komen ook te dicht op de boomgaard te staan als het gaat om het bespuiten van de gewassen. Daarom is, rondom de boomgaard, een zogenaamde ‘windhaag’ nodig.

Daarnaast dient er archeologisch onderzoek gedaan te worden. De bedoeling is om het voorstel in september aan de gemeenteraad voor te leggen.

Door Patrick Huisman

Meer berichten