Eindelijk woningen in en bij voormalige Duivendonck
Logo demaasenwaler.nl
De voormalige basisschool krijgt een heel nieuw uiterlijk.
De voormalige basisschool krijgt een heel nieuw uiterlijk. (Foto: Ger Loeffen)

Eindelijk woningen in en bij voormalige Duivendonck

EWIJK – Het moet er na jaren dan eindelijk van komen: de bouw van tien woningen in en bij de voormalige Duivendonckschool in Ewijk. In 2015 besloot de gemeente het gebouw onder voorwaarden te verkopen. Het doel was met name behoud van dit historische pand. Na verkoop ontwikkelde de koper een plan voor verbouw van het schoolgebouw en de realisatie van nieuwe woningen op de plek van de noodlokalen.

Voorwaarde bij verkoop was onder andere dat de gevels van het pand, zowel aan de voor- als achterzijde, behouden zouden blijven. Een uitbouw of balkons zijn dan ook niet mogelijk.

Kleine tweekapper
Op het voorterrein van de school staat al jarenlang een noodlokaal. Op die plek mag een twee-onder-een-kap-woning gebouwd worden. De bouwhoogte is wel beperkt, om de nadruk te houden op het voormalige schoolgebouw. De kleine tweekapper is volgens de gemeente aantrekkelijk voor senioren en kleine huishoudens.

Parkeerterrein
Het voormalige schoolplein wordt een parkeerterrein met veel groene beplanting. Eén van de omwonenden vond dat er geen parkeerplaatsen zouden moeten komen, omdat er al voldoende ruimte is op de Klef. De gemeente is het daar niet mee eens. Parkeren moet namelijk volgens afspraak zoveel mogelijk op het terrein waar ook gewoond wordt.

Wanneer de bouw van start gaat is nog niet bekend.

Door Patrick Huisman

Meer berichten