Feestelijke dorpsquiz Beuningen
Logo demaasenwaler.nl
Foto: Studio Pannekoek

Feestelijke dorpsquiz Beuningen

BEUNINGEN - Het is inmiddels een terugkerend fenomeen: de dorpsquiz, georganiseerd voor alle inwoners van de gemeente Beuningen. De eerste editie, waar vorig jaar dertig teams aan deelnamen, was een groot succes. Dit jaar organiseert stichting Dorpsquiz Beuningen de quiz opnieuw. Dat doet zij samen met de gemeente. De quizavond wordt gehouden op 19 september.

De dorpsquiz staat dit jaar in het teken van het veertigjarig bestaan van de gemeente Beuningen. De quiz is ‘corona-proof’: alle contacten kunnen óók digitaal plaatsvinden. De teamleden beslissen zelf hoe ze daar mee omgaan. Niet alleen beantwoorden de deelnemers dit jaar vragen over de verschillende dorpen binnen de gemeente, ook krijgen ze vragen op het gebied van muziek, rekenen en nog veel meer.

In de voorafgaande weken krijgen de teams de mogelijkheid zich voor te bereiden door middel van opdrachten. Tijdens de dorpsquiz strijden inwoners van de gemeente om de eer (wie kent de gemeente het best en heeft de antwoorden op alle overige vragen), maar ook om de wisseltrofee. Men doet vanuit huis mee aan de quiz, met vrienden, buren en/of familie.

Aanmelden
De quiz staat open voor alle inwoners uit de gemeente Beuningen. Het inschrijfgeld is vijf euro per team, en gaat naar een goed doel binnen de gemeente. Teams kunnen zich aanmelden tot eind augustus, via het formulier op www.dorpsquizbeuningen.nl. Per team is er één teamcaptain. Dit is degene die zich aanmeldt en via wie het contact vanuit de organisatie verloopt.

De organisatie raadt een teamgrootte tussen de vijf en vijftien personen aan. Voor het beantwoorden van de vragen kan het team deelnemers van alle leeftijden goed gebruiken, houd daar rekening mee bij de teamsamenstelling. Meer informatie is te vinden op: www.dorpsquizbeuningen.nl.

Meer berichten