Zwarte Cross in het klein [BEELDVERSLAG]
Logo demaasenwaler.nl
Dit racemonster was afgelopen weekend van de partij in Beneden-Leeuwen.
Dit racemonster was afgelopen weekend van de partij in Beneden-Leeuwen. (Foto: John van Gelder)
BEELDVERSLAG

Zwarte Cross in het klein

BENEDEN-LEEUWEN/WINSSEN - Liefhebbers van het jaarlijkse race- en muziekspektakel de Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde kregen dit jaar een teleurstelling voor de kiezen; net als veel evenementen kon het festival door de coronacrisis geen doorgang vinden. Toch werden er afgelopen weekend twee kleinschalige festivals gehouden in dezelfde sfeer. 

In Beneden-Leeuwen organiseerde crossteam Kiep Goaass hun eigen race aan de de Mosterdwal. Het leverde bijzondere beelden op (zie ook de foto's op www.demaasenwaler.nl). In Winssen creëerde Herbert Verploegen, die zelf jaarlijks met twee andere vaders en een stel zoons naar het populaire festival afreist, rond zijn boerenbedrijf een heus circuit, waarop afgelopen zaterdag diverse voertuigen het tegen elkaar opnamen. Ronald de Vaan uit Beneden-Leeuwen, in 2001 Nederlands kampioen achteruitracen, was van de partij met een stockcar.
Uiteraard werden de geldende RIVM-normen in acht genomen, zo waren de twee terreinen niet openbaar toegankelijk. Maar dat mocht de pret voor de aanwezigen niet drukken.

Meer berichten