Logo demaasenwaler.nl

Rob van der Geugten exposeert in d'n Bogerd

DRUTEN - Vanaf vrijdag 7 Augustus 2020 exposeert Rob van der Geugten olieverf schilderingen, tekeningen in gemengde techniek en in potlood in D'n Bogerd te Druten. Eerder was werk te zien in de Coursavy en Nijmegen en werden twee boeken van tekeningen voorzien.

Na een leerzame en boeiende werkperiode in verschillende velden binnen de gezondheidszorg, pakte hij zijn passie voor de schilder- en tekenkunst weer op. Het resulteert in werk, waarbij drie fasen herkenbaar zijn. In eerste instantie ontstonden olieverfschilderingen als 'vrij' werk. Het accent in deze fase lag op het verkrijgen van kennis en doen van onderzoek naar eigenschappen van de materie, vorm, kleur en beeldtaal. Wat vervolgens ontstond lijken abstracte landschappen, soms kleurrijk en dan weer donkerder van toon met een kenmerkend reliëf.

In fase twee werkte de schilder in gemengde technieken. Deze werken op papier zijn veelal in acryl en olieverf uitgewerkt, er ontstonden meer figuraties. Het werk werd kleurrijker.

In de derde fase wordt het werk concreter, tastbaarder en herkenbaarder. Het zijn potloodtekeningen in een lichte toonzetting, bijna onzichtbaar soms echter niet minder dynamisch. In zijn onderzoek en studie in deze laatste fase richtte de kunstenaar zich met name op de klassieke tekenkunst en volgde lessen portrettekenen bij Deniz Ayhan.

De expositie is vrij te bezichtigen op openingstijden van D'n Bogerd tot vrijdag 25 September 2020.

Meer berichten