Logo demaasenwaler.nl
Foto: Henk Reijnen

Groep 8 IKC De Appelhof toch nog op kamp

DRUTEN - Half mei van dit jaar zou groep 8 van basisschool de Appelhof op het afsluitende schoolkamp gaan. Dit kamp ging niet door omdat Corona roet in het eten gooide. De schoolmusical ging ook al niet door waardoor menig groep 8 leerling teleurgesteld de basisschoolperiode zou moeten afsluiten. Een aantal ouders hebben het voortouw genomen en een alternatief kamp georganiseerd.

44 leerlingen vertrokken op vrijdag 10 juli vol goede moed op de fiets richting Riverside aan de Maaslanden te Appeltern. Toen alle tenten waren opgezet brak de zon door en kon het feest beginnen. Er werd gedanst op muziek van DJ Sennsation, gezwommen, gevaren en eindeloos gespeeld. De organisatie had zelfs Sinterklaas overgehaald uit Spanje te komen om een spelshow te begeleiden. Even kwam het geloof in de goedheiligman bij de pre-pubers weer terug.

Na een korte nacht was er voor de kinderen op zaterdag een outdoor arrangement; boogschieten, touwparcours, kanovaren, vuur maken en nog veel meer. Op hun laatste krachten maar met een hoop verhalen zijn de kinderen aan het eind van de dag naar huis gefietst. Met hulp van ouders op alle fronten is dit alternatieve schoolkamp een groot succes geworden. Maar vergeet ook de sponsors niet. Zonder hun belangeloze bijdrage hebben ze ervoor gezorgd dat het de kinderen aan niets ontbrak!

Na een minder leuke periode van thuisonderwijs was dit een leuke afsluiting van hun basisschooltijd. Dit neemt zelfs een pandemie niet van hen af! En mocht er een COVID-21 komen dan ligt een draaiboek klaar.

Door Henk Reijnen

Meer berichten