Logo demaasenwaler.nl
Joep van Gruijthuijsen in de nieuwste escaperoom 'Kamer 13'.
Joep van Gruijthuijsen in de nieuwste escaperoom 'Kamer 13'. (Foto: John van Gelder)

Gloednieuwe escaperoom voor de thuisblijvers

APPELTERN - Een sloepje huren, een middagje bowlen, overdekt midgetgolfen of ontsnappen uit de escape room, ook in de eigen streek is er genoeg te beleven om in vakantiestemming te komen. Met de speciale Zomerstrippenkaart biedt Moeke Mooren thuisblijvers en andere belangstellenden de gelegenheid om zes activiteiten te beleven voor een vaste prijs. Van rondvaart tot oud-Hollanse spellen, inclusief een driegangendiner of een smakelijk ontbijtje. Een nieuwe escaperoom maakt het aanbod van de Appelternse horecagelegenheid compleet.

Eind 2016 werden aan de Blauwe Sluis 1 drie escaperooms geopend. Vlak voor de zomer werd hier een vierde kamer aan toegevoegd: de spookachtige Kamer 13. Hoofdrolspeler in het fictieve verhaal is de wereldberoemde archeoloog Josep Moreno, die in 1921 neerdaalt in hotel Moeke Mooren en bezig is met een grootschalige opgraving. Hij zoekt een mysterieus voorwerp, waarmee hij naar de wereld der geesten kan reizen. Op de avond dat hij het voorwerp vindt, verdwijnen alle gasten in het hotel spoorloos. Aan de deelnemers aan de escaperoom de taak om uit te zoeken wat er gebeurd is en naar de geestenwereld te reizen.

Escape room
'De verhaallijn is bedacht door onze eigen medewerkers', vertelt Joep van Gruijthuijsen trots. 'Deze jongens zijn zelf fanatiek escaperoom-bezoekers, en wisten een mooi plot te schrijven. Het verhaal is vervolgens uitgewerkt door Project Escape uit Nijmegen, en de kamer is ingericht door iemand die ook voor de Efteling werkt. Het kan dus zomaar zijn dat er enige herkenning is, wanneer de deuren van de kamer zich sluiten.'
De nieuwste escaperoom is bedoeld voor minimaal vier spelers boven de twaalf jaar. Voor de andere escape rooms is de minimumleeftijd tien jaar.

Zomerstrippenkaart
Om thuisblijvers deze zomer tóch dat zo geliefde vakantiegevoel mee te geven, lanceerde Moeke Mooren vlak voor de vakantie de zomerstrippenkaart. De kaart kost 60 euro (voor kinderen 30 euro) is goed voor zes activiteiten bij de Appelternse horeca onderneming: bowlen, een rondvaart en XL retro games ('de bekende Oud-Hollandse spellen in een modern jasje'), inclusief één ontbijt, één lunch en een avondje tafelgrillen of een driegangendiner.

'Normaliter zien we in de zomerweken met name dagjesmensen en kampeerders die in de omgeving verblijven. Aangezien veel Maas en Walers deze zomer thuisblijven, hopen we ook hen de komende weken te mogen begroeten.'
Meer informatie over de zomerstrippenkaart: www.moekemooren.com/arrangementen/zomeractie. Meer informatie over de escape room: www.moekemooren.com/activiteiten/escape-rooms.

Meer berichten