Logo demaasenwaler.nl
De Groene Heuvels is eveneens onderdeel van Het Broek.
De Groene Heuvels is eveneens onderdeel van Het Broek. (Foto: Diana de Leur)

Impuls voor recreatie Beuningen

BEUNINGEN - Het college van B&W van Beuningen heeft vorig jaar besloten te kijken naar de huidige en toekomstige recreatieve en toeristische kansen voor het gebied Het Broek. Onderdeel van Het Broek is recreatiegebied de Groene Heuvels. Eigenaar van dat recreatiegebied, Leisurelands, dacht mee over de ontwikkelingen, net als Down The Rabbit Hole organisator MOJO en buurgemeente Wijchen.

Door de gemeente werd een schets gemaakt van hoe het gebied eruit kan komen te zien. Afgelopen donderdag werd die schets gedeeld met de gemeenteraad, nadat eerder deze week de belangrijkste belanghebbenden bijgepraat werden.
Wethouder Ruimtelijke Ordening Sijmen Versluijs: 'Er is een toenemende vraag naar recreatieve mogelijkheden. Daarnaast zien we dat een op de zes binnenlandse vakanties in Gelderland wordt gehouden. Dan hebben we het over 2,9 miljoen vakanties per jaar. Ook dagjesmensen komen in onze regio aan hun trekken. Kortom: er zijn volop kansen. Die kansen willen we nóg groter maken door het gebied aantrekkelijker te maken voor recreatie.'

Groen
Het Broek is een prachtig natuurgebied dat zich uitstekend leent voor recreatie in, op en langs het water. Onderdeel van de schets is het verbeteren van de bereikbaarheid en versterken van het landschap. Denk verder aan het uitbreiden van de activiteiten en voorzieningen aan de waterplas Groene Heuvels, het verruimen van de recreatieve en culturele mogelijkheden van het recreatiepark en het toevoegen van verblijfsaccommodaties in het gebied om de kwaliteit te verhogen. Uiteraard rekening houdend met de agrariërs in het gebied.

Ambitieuze schets
Er ligt nu een ambitieuze schets. De gemeenteraad nam met belangstelling kennis van de ideeën. Er ligt een locatie waar meer uitgehaald kan worden. Ook biedt het kansen om ondernemerschap in dit gebied te faciliteren en versterken.

Na het zomerreces komt de schets terug op de agenda voor een verdiepingsslag. De uitwerking van de schets vraagt niet alleen veel tijd maar ook de samenwerking met een groot aantal partners. Hoe dan ook gaf de presentatie een eerste globale ontwikkelrichting aan. Inwoners en ondernemers die graag meedenken over de invulling van dit gebied kunnen zich aanmelden via: gemeente@beuningen.nl t.a.v. Hans Vincken.

De presentatie aan de gemeenteraad is online terug te zien. Ga hiervoor naar www.beuningen.nl. In het nieuwsbericht over de gebiedsontwikkeling van Het Broek vindt men de link naar de digitale presentatie.

Meer berichten