Logo demaasenwaler.nl
Juf Ria neemt afscheid van de Victorschool.
Juf Ria neemt afscheid van de Victorschool. (Foto: Femke Wellen)

Juf Ria neemt afscheid van haar kleuters en haar Victorschool

AFFERDEN - Ria van de Zwaluw heeft afgelopen donderdag afscheid genomen van de Victorschool in Afferden.

Ria begon haar loopbaan in 1971. Ze werkte 7 jaar op de toen nog oude school schuin tegenover de kerk in Afferden, Gelderland. Ze stopte een aantal jaren, toen ze de kinderen kreeg. Daarna heeft ze regelmatig ingevallen in Winssen bij de kleuters, in groep 4 en op de crèche. Ruim 20 jaar geleden werd haar gevraagd om weer te komen werken op de Victorschool. Ze dacht: voor een tijdje is dat leuk. Ze werkte 2 dagen in de week en dat is ze haar hele loopbaan blijven doen, met heel veel plezier. Ze heeft voornamelijk lesgegeven in de onderbouw. Nu neemt ze dan voorgoed afscheid.

Op donderdag 9 juli werd Ria opgehaald thuis met een mooie auto. Bij de Meent in Afferden aangekomen, liep ze over de rode loper, en alle kinderen en leerkrachten vormden een erehaag. Ook stonden er veel ouders te kijken, en daar waren ook nog veel oude leerlingen van haar bij. Om 9 uur begon het programma op school, dat helemaal in het teken stond van muziek. Er werden workshops gegeven, die verzorgd werden door de Nieuwe Muziekschool. Tussendoor bezocht juf Ria de verschillende groepen, waar ze in het zonnetje werd gezet. In de gymzaal van de Meent, genoten de kinderen van een stormbaan. Tegen 12 uur ging juf Ria lunchen met alle kinderen. Daarna zongen de kinderen het Victorschoollied en werd haar een herinneringsboek aangeboden door het oudste en jongste kind van de school. Aan het eind van de dag werd Ria in een bakfiets Afferden uitgefietst, onder luid applaus van collega’s, ouders en kinderen.

“Ik heb hier een prachtige tijd gehad” vertelde Ria. “Steeds met de vernieuwingen ben ik mee gegaan, nog tot nu toe.” Maar het volgen van een computercursus vond ze een drama, maar uiteindelijk is ze er wel in thuis geraakt, maar het is niet haar hobby. Het werken met Early Years van I.P.C waarmee we nu mee bezig zijn, vindt ze prachtig. 'De kinderen ontwikkelen zich op hun eigen manier. Spelend leren is prachtig om te zien. En wat ik zo bijzonder vind van de Victorschool is: dat er heel goed gebruik gemaakt word van de talenten van zowel de kinderen als van de leerkrachten. En dat we daarop worden gewaardeerd, dat is de kracht van onze Victorschool', zegt ze. Nu gaat ze genieten van de vrije tijd samen met haar man Jan. Ze hebben samen 3 kinderen en 5 kleinkinderen. Allemaal meisjes, waar ze nu alle aandacht aan kunnen geven En tijd voor hobby’s: op vakantie naar Canada, tennissen en kleding maken.

Meer berichten