Logo demaasenwaler.nl
Burgemeester Daphne Bergman reikt de eerste prijs uit aan Nora.
Burgemeester Daphne Bergman reikt de eerste prijs uit aan Nora. (Foto: GER LOEFFEN)

Ingetogen feestje jubilerende gemeente Beuningen

BEUNINGEN - De zesjarige Nora uit Ewijk lacht verlegen. Maar wat wil je ook... Burgemeester Daphne Bergman heeft zojuist bekendgemaakt dat zij de eerste prijs heeft gewonnen in de kleurwedstrijd.

Omdat de gemeente Beuningen dit jaar 40 jaar bestaat, schreef het gemeentebestuur een kleurwedstrijd uit. Alle kinderen in de gemeente Beuningen konden meedoen, en lokale ondernemers hadden leuke prijzen beschikbaar gesteld.

Prijsuitreiking

Sam, ook uit Ewijk, was met zijn twee hele levensjaren de jongste finalist. Ook Guusje (9 jaar) uit Weurt, de vijfjarige Harmen uit Beuningen en Lisa (6 jaar) uit Winssen waren uitgenodigd om naar het gemeentehuis te komen voor de prijsuitreiking. En wie kon de bijeenkomst beter aan elkaar praten dan sfeerbeheerder Ron Bons. De burgemeester had nog een verrassing voor Nora. De jonge Ewijkse mocht haar kleurplaat persoonlijk in de werkkamer van de burgemeester hangen.

Het feestje, op woensdag 1 juli, rond het 40-jarig bestaan van de gemeente Beuningen, had iets uitbundiger gevierd kunnen worden. Ware het niet…

Nu speelde het zich hoofdzakelijk af in het gemeentehuis aan de Van Heemstraweg en was het aantal gasten in de raadzaal ingedikt tot de bekende richtlijnen van het RIVM. Het ‘bobo-gehalte’ was zeer bescheiden. Burgemeester Bergman en Ron Bons maakten een leuk feestje van de uitreiking. Daarna kwam een drietal sprekers aan het woord: Frans Peperzak, voorzitter van de Vereniging van Senioren Beuningen, bood de burgemeester een exemplaar van de Cirkel aan. De speciale uitgave van het seniorenblad had als thema ‘Buitenkunst’ en schonk aandacht aan het gemeentejubileum met een aantal artikelen over kunst in de openbare ruimte. Jan Herregraven vertelde een aantal leuke anekdotes uit zijn werkzame tijd bij de gemeente.

Fototentoonstelling

Wil Repkes sprak namens de stichting Historische Besef Beuningen. Symbolisch opende Repkes de fototentoonstelling die door medebestuurslid Wilbert Lelivelt is samengesteld. De tentoonstelling van veertig foto’s, die tot 18 september in het gemeentehuis is te zien, geeft vooral een overzicht van de periode 1980 tot 1995. ‘De laatste twintig jaar hebben we allemaal nog wel op ons netvlies staan, maar de foto’s uit de jaren tachtig zijn voor veel inwoners onbekend’, aldus Repkes.

Door Ger Loeffen

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?



Reageren!