Logo demaasenwaler.nl
Bestuurders, RvC-leden, OR, leden van de werkgroep die de fusie begeleiden
Bestuurders, RvC-leden, OR, leden van de werkgroep die de fusie begeleiden (Foto: De Kernen)

Belanghouders De Kernen en De Goede Woning Neerijnen positief over fusie

RIVIERENLAND - Woonstichting De Kernen en De Goede Woning Neerijnen (DGWN) hebben van hun bewonersraden en gemeenten een positieve zienswijze voor fusie ontvangen. De bestuurders en Raad van Commissarissen van beide corporaties hebben daarmee een belangrijke stap richting de fusie gezet en hebben het voorstel tot fusie vandaag ondertekend. Er zullen nu verdere stappen gezet worden naar de fusie die die per 1 januari 2021 in zal gaan.

Het getekende voorstel wordt 30 juni gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. De corporaties zijn de komende periode bezig met het verkrijgen van de goedkeuringen van onder andere het Waarborgfonds Sociale Woningbouw en de Autoriteit Wonen. Medio november/december 2020 kunnen de corporaties het besluit tot fusie tekenen.

Meer slagkracht

De fusieorganisatie verwacht straks meer slagkracht in de regio te hebben, waardoor belangen van huurders nog beter behartigd kunnen worden. Ook is de fusieorganisatie financieel en organisatorisch minder kwetsbaar dan de twee woonstichtingen afzonderlijk, en daardoor beter voorbereid op de toekomst.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!