Logo demaasenwaler.nl
Nick Derks
Nick Derks (Foto: Werkorganisatie Druten Wijchen)

Renovatie Kasteel Wijchen

WIJCHEN - Het college van Wijchen heeft besloten de opdracht voor het renoveren van Kasteel Wijchen voorlopig te gunnen aan de partijen Dijkhof Bouw, Modderkolk Projects & Maintenance en DKC Installatietechniek. 

Een deel van het werk is aan twee Wijchense partijen gegund. De aanbesteding voor het werk dat moet gebeuren is in drie percelen opgesplitst: bouwkundig, elektrotechnisch en werktuigkundig. De gemeente Wijchen verwacht de uitvoering van de opdrachten definitief te gunnen na het verlopen van de bezwaartermijn. Dit gaat eind juli 2020 gebeuren. In augustus wordt het kasteel leeggeruimd zodat er alle ruimte voor de renovatie is. De werkzaamheden starten direct na de bouwvakantie en zijn naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 gereed. 

Door een extra subsidie van 1 miljoen van de provincie Gelderland is het mogelijk om straks de glazen overkapping van de binnenplaats te realiseren. Zo wordt deze entree een volwaardige ontvangstruimte voor zowel het museum, VVV-informatiepunt als bijeenkomsten van de gemeente en gemeenteraad. Daarnaast worden de kelders uitgediept. Onder de oude gewelven komt een nieuwe tentoonstellingsruimte.

Meer berichten