Koninklijke onderscheidingen uitgereikt
Logo demaasenwaler.nl
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Reinier Jansen)

Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

MAAS EN WAAL - Het regende afgelopen vrijdag lintjes in onze streek. In verband met de uitbraak van het coronavirus konden de versierselen dit jaar niet op het gebruikelijke moment in april worden uitgereikt. Met inachtneming van de RIVM-maatregelen werden verschillende voorgedragen afgelopen vrijdag alsnog in het zonnetje gezet door de drie burgemeesters

BENEDEN-LEEUWEN
Burgemeester Vincent van Neerbos reikte, na lang wachten, twee Koninklijke onderscheidingen uit. Wil van der Zandt-Florussen en Gé van Hees ontvingen de versierselen behorend bij hun onderscheiding. Mevrouw Van Welie-Thijssen uit Dreumel, die tijdens de Lintjesregen ook een Koninklijke onderscheiding kreeg, was op 3 juli verhinderd en ontvangt de versierselen op een ander moment.

Wil van der Zandt-Florussen (83 jaar), Beneden-Leeuwen
Mevrouw Van der Zandt-Florussen is al dertig jaar vrijwilligster bij Zorggroep Maas en Waal. Zij is nagenoeg alle dagen van de week aanwezig in zorgcentrum St. Elisabeth in Beneden-Leeuwen. Hier helpt zij bij het verzorgen van de maaltijden en biedt ondersteuning tijdens allerlei activiteiten. Mevrouw Van der Zandt is altijd in voor een praatje en zorgt met haar aanwezigheid voor veel gezelligheid.

Daarnaast is zij sinds 1989 actief als vrijwilliger bij activiteiten van Seniorenvereniging 50+ in Beneden-Leeuwen. Mevrouw Van der Zandt is als begeleider aanwezig bij jeu de boules en bingo. En helpt bij het koffie schenken en het klaarzetten van de zaal voorafgaand aan activiteiten.

In het verleden heeft mevrouw Van der Zandt-Florussen nog verschillende andere vrijwilligersactiviteiten ondernomen. Onder meer voor het Nederlandse Rode Kruis afdeling Dreumel/Wamel, de Hartstichting en de Zonnebloem.

Gé van Hees (71 jaar), Beneden-Leeuwen
De heer Van Hees is een sleutelfiguur bij verschillende verenigingen en stichtingen in Beneden-Leeuwen. De inzet van de heer Van Hees wordt gekenmerkt door veelzijdigheid. Zo is hij al jaren actief als vrijwilliger bij tennisvereniging Lewabo. Zowel bestuurlijk als in algemene zin. Ook is de heer Van Hees betrokken als projectvrijwilliger bij het Museum Tweestromenland. Zijn taken zijn erg divers, van het bedenken en uitvoeren van nieuwe exposities tot het bouwen van wisseltentoonstellingen en het uitvoeren van allerhande klussen. De heer Van Hees heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan de interne verbouwing van het museum. Hij wordt geprezen om zijn enthousiasme, grote kennis en bereidheid om klussen op zich te nemen.

Sinds zeven jaar maakt de heer Van Hees deel uit van het bestuur van de lokale Seniorenvereniging. Daar zet hij zich ook in als gastheer, redacteur van het clubmagazine en hoofd van de huishoudelijke dienst.

Daarnaast is de heer Van Hees lange tijd lector bij de Alphonsus parochie geweest. Ook was hij bestuurslid binnen de Stichting voor Katholiek Basisonderwijs in Wamel, Beneden-Leeuwen en Boven-Leeuwen.

BEUNINGEN
Burgemeester Daphne Bergman heeft op 24 april jl. aan het echtpaar mevrouw E. W.M. Spaan-Rief (Bep) en de heer S.H.T.M. Spaan (Stef) telefonisch laten weten dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit als teken van grote waardering en erkenning voor hun langdurige verdiensten voor de samenleving. Ook zij kregen de versierselen afgelopen vrijdag uitgereikt, tijdens een officieel moment in de raadszaal van het Beuningse gemeentehuis.

Bep Spaan, Beuningen
Mevrouw Spaan-Rief zet zich samen met haar man al bijna 35 jaar in bij verschillende vrijwillige werkzaamheden voor Atletiekvereniging Wijchen. Zo draaien zij kantinedienst, houden ze het clubgebouw schoon en doen ze de was. Verder is mevrouw Spaan-Rief vrijwilliger en penningmeester bij gymnastiekvereniging BIC.

Sinds 1990 zet zij zich eveneens in als vrijwilliger voor Stichting Actiecomité Beuningen en sinds 2015 is mevrouw Spaan-Rief gastvrouw bij Vereniging van Senioren Beuningen.

Stef Spaan, Beuningen
De heer spaan zet zich net als zijn vrouw al bijna 35 jaar in voor Atletiekvereniging Wijchen, onder meer als jurylid en voor verschillende onderhoudswerkzaamheden. Sinds 1990 is Spaanpenningmeester, organisator en 'mister kermis' van Stichting Actiecomité Beuningen.

Vanaf 2012 is de heer Spaan vrijwilliger bij Muziekvereniging Kunst en Volharding. Daarnaast is hij verkeersregelaar en vrijwilliger bij verschillende sportevenementen in de regio.

DRUTEN
Waarnemend burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld bracht op vrijdag 24 april de voorgedragen in haar gemeente middels een 'videocall' op de hoogte van het heuglijke nieuws. Deze inwoners ontvingen hun versierselen eveneens afgelopen vrijdag 3 juli.

Nelly Peters, Druten
Mevrouw Peters-van Dijk is ruim 15 jaar vrijwilliger voor de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Maas en Waal. Zij staat erg zieke en terminale patiënten bij in hun laatste levensfase. Ze verzorgt hen, waakt bij hen en ondersteunt hun naasten, zowel overdag als ’s nachts. Ze is vakbekwaam en een onvoorwaardelijke steun en toeverlaat voor haar collega’s. Ook heeft zij bij De Kasteelhof in Druten vrijwilligerswerk gedaan. Voor haar vrijwillige inzet vooral in de palliatieve zorg met een grote maatschappelijke uitstraling naar de samenleving is mevrouw Peters-van Dijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Willemien Vissers-Bernts, Horssen
Mevrouw Vissers-Bernts zet zich al 50 jaar in als vrijwilliger voor volleybalvereniging Olympia/Atalante Horssen. Zij had verschillende functies variërend van coach tot bestuurslid. Mevrouw Vissers-Bernts was ook korte tijd beheerster van het Dorpshuis in Horssen. Bij Toneelvereniging Horssen was mevrouw Vissers-Bernts 16 jaar vrijwilliger en bestuurslid. In 2000 was zij mede-initiatiefneemster van het Streekcabaret “Nog in de blui”. Tot voor kort regisseerde zij ook diverse toneelstukken in de regio. Voor deze ruimhartige vrijwillige inzet wordt mevrouw Vissers-Bernts benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau.

Harry van Deelen, Druten
De heer Van Deelen zet zich sinds 2004 bij verschillende organisaties vrijwillig in. Vooral voor senioren op het gebied van veiligheid, digi-hulp, langer zelfstandig wonen, gezondheid en voorlichting over ouderenmishandeling heeft hij veel initiatieven ontwikkeld. Dit was zowel op landelijk, provinciaal en lokaal niveau o.a. bij de KBO-PCOB Utrecht, KBO Druten en MeerVoormekaar Druten-Wijchen. De heer Van Deelen is een verbinder tussen scholen, specialisten, vrijwilligers en senioren. Hij is een inspiratiebron voor velen en motiveert anderen. Vanwege deze brede inzet vooral op het gebied van ouderenwelzijn is de heer H.A.C. van Deelen benoemd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer berichten