Onduidelijkheid over kosten handhaving Groene Heuvels
Logo demaasenwaler.nl

Onduidelijkheid over kosten handhaving Groene Heuvels

BEUNINGEN – Het blijft onduidelijk welke kosten de gemeente Beuningen heeft gemaakt in 2019 als het gaat om het tegengaan van permanent wonen op de Groene Heuvels.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat die kosten niet zo makkelijk te herleiden zijn. Zo is er aan de zaak gewerkt door juristen, boa’s, beleidsmedewerkers en het team communicatie. Het gaat dan om werkzaamheden als contact onderhouden met de inwoners en brieven beantwoorden, wat gedaan wordt door twee beleidsmedewerkers, maar ook om bijvoorbeeld persvragen beantwoorden.

Geen duidelijkheid

Volgens de woordvoerder is er ook geen berekening te maken omdat er niet aan 'tijdschrijven' wordt gedaan. 'We kunnen daarom niet exact herleiden hoeveel extra uren (en dus kosten) in dit dossier zitten. Het is goed om te weten dat we, tijdens de controleactie in februari 2019, ondersteuning hebben gehad van mensen vanuit verschillende organisaties. Zij worden gefinancierd vanuit project Ariadne, wat op zijn beurt weer wordt gefinancierd door Provincie Gelderland', aldus de woordvoerder. Duidelijkheid over de kosten van handhaving in 2020 is er dus ook niet.

Door Patrick Huisman

Meer berichten