Logo demaasenwaler.nl

PlusBus en OpStap MeerVoormekaar rijden weer

MAAS EN WAAL - In de coronatijd heeft ook het vervoer met PlusBus (Druten) en OpStap (Wijchen) noodgedwongen stilgelegen. MeerVoormekaar heeft in die tijd hard gewerkt aan aanpassingen in de bussen en in de werkwijze om passagiers weer op een veilige en verantwoorde wijze te gaan vervoeren, rekening houdend met alle RIVM maatregelen.

'Vanaf 8 juni zijn we met de nodige nieuwe maatregelen weer gaan rijden. We zijn begonnen met rijden voor noodzakelijk vervoer zoals afspraken met huisarts, tandarts of fysiotherapie en vervoer naar dagbegeleiding. Als er plek is, kunnen andere ritten ook', aldus Maartje Bugter van MeerVoormekaar. 'Helaas krijgen we te maken met zodanige beperkingen dat onze service voorlopig minder is dan “voor corona”. De maximale capaciteit in de bussen is meer dan gehalveerd en door de anderhalve-meter-opdracht mogen chauffeurs ook niet assisteren bij instappen en uitstappen. Er kunnen daarom tot nader order ook geen rolstoelen mee.' Belangrijk is dat OpStap en PlusBus worden gedraaid door vrijwilligers. Zij hebben een uitgebreide instructie gekregen over de nieuwe werkwijze. Sommige chauffeurs gaven daarop aan nu liever niet rijden. 'Daar hebben we alle begrip voor, maar hierdoor kan het wel gebeuren dat we soms minder bussen kunnen inzetten.'

Richtlijnen
Voor het vervoer gelden een aantal richtlijnen. Zo kunnen er maximaal drie passagiers per bus meerijden. Alleen op dezelfde dag kunnen ritten besteld worden, waarvoor een checklijst ingevuld dient te worden. Verder worden passagiers gevraagd een eigen mondkapje te dragen, daarbij wordt hen gevraagd zelf in te stappen en zelf hun gordel vast te maken. Wie dit niet zelfstandig kan, mag kosteloos één huisgenoot meenemen. Tot nader order kunnen helaas geen rolstoelen mee.

PlusBus en OpStap zijn vooralsnog alleen ’s ochtends (tot 12.30 uur) bereikbaar. OpStap Wijchen, 024-64 21 999, opstapvervoer@meervoormekaar.nl. PlusBus Druten, 0487-200 019. plusbus@meervoormekaar.nl.

Meer berichten