Afbeelding
Foto: Chantal Roest

Beuningen wil 3.000 nieuwe woningen

Algemeen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen wil in de komende tien jaar drieduizend huizen extra bouwen. Dat betekent een toename van meer dan een kwart van het huidige woningaantal.

Op dit moment zijn de vier kerkdorpen samen goed voor circa 11.000 woningen, waarbij de in aanbouw zijnde nieuwbouwwijken niet zijn meegerekend. Volgens het gemeentebestuur is de woningnood hoog. Het plan is daarom om bovenop de lopende projecten nog eens drieduizend nieuwe woningen te bouwen. Het gaat daarbij om verschillende typen huizen, zowel huur als koop. Waar de nieuwbouw komt wordt nog niet bekendgemaakt, wel laat wethouder Versluijs weten dat inwoners bij de locatiekeuze zullen worden betrokken.

Voorzieningen
De verwachting is dat de uitbreiding een gunstig effect heeft op de voorzieningen in de dorpen. Niet alleen kunnen kleine dorpen hun voorzieningen dankzij de nieuwbouw vermoedelijk behouden, er zal ook behoefte zijn aan meer voorzieningen. In Ewijk is daarvan de komende jaren al sprake. Door de vele nieuwbouw aldaar, groeit de lokale basisschool met een aantal klassen.