Afbeelding
Foto: Jos Henricks (MBvS

Senioren mogen weer gaan sporten

Sport

BEUNINGEN - In tijden van corona is sporten en bewegen voor senioren niet vanzelfsprekend. Sinds 11 mei mag er weer buiten gesport en bewogen worden. 

Nicole van Benthum, fysiotherapeut en buurtsportcoach in de gemeente Beuningen, kan senioren informeren over hoe zij op een veilige en vertrouwde manier het bewegen kunnen hervatten. In eerste instantie vindt zij het belangrijk dat senioren weer het vertrouwen terugwinnen om weer naar buiten te gaan en ervaren dat elkaar ontmoeten op 1,5 meter afstand veilig kan. De komende weken wil zij de senioren meenemen in een aantal succesverhalen over het hervatten van sporten en bewegen. In juli, augustus en september zal er op de website van Beuningen Samen in Beweging een portret te zien. Wanneer men zelf een succesverhaal wil delen, of vragen heeft over sporten en/of bewegen, mail dan naar info@beuningensameninbeweging.nl.

In juli komt er een veilig beweegprogramma voor 55-plussers. In ieder dorp in de gemeente Beuningen worden er diverse sportieve buitenactiviteiten georganiseerd: bootcamp, balkongym, yoga, wandelen en een sportles. Volgende week volgt hierover meer informatie op de gemeentepagina in de Maas&Waler. Voor meer informatie, zie ook: www.beuningensameninbeweging.nl.