Afbeelding
Foto: Jos Courbois

Alternatief voor Winssense Kermiskoers

Sport

WINSSEN - Als alternatief voor de vierde Winssense Kermiskoers (WKK) is de WKK Challenge in het leven geroepen: fietsen voor het goede doel. De WKK Challenge luidt: fiets 4 kilometer, doneer 4 euro, nomineer 4 mensen om hetzelfde te doen.

Het doel van de challenge is tweeledig. Enerzijds wil men geld inzamelen voor Zorggroep Maas&Waal, waartoe zorgcentrum St. Elisabeth te Beneden-Leeuwen, zorgcentrum de Kasteelhof te Druten, verpleeghuis Waelwick te Ewijk en zorgcentrum Alde Steeg te Beuningen behoren.
Anderzijds hoopt de organisatie dit jaar, zonder Kermiskoers, toch wat inkomsten te genereren om volgend jaar het evenement weer op de vertrouwde manier te kunnen organiseren. De challenge loopt tot en met ‘kermiszondag’ 9 augustus.

De WKK Challenge
De WKK challenge bestaat uit de volgende onderdelen: 1) Rijd één of meerdere rondjes op het vier kilometer lange 'Parcours du Winssense Kermiskoers'. Het aantal rondjes is naar eigen inzicht, evenals het gebruikte vervoersmiddel. Hardlopen mag ook. Als je je activiteit trackt, deel dan een screenshot via de Facebookpagina. 2) Doneer 4 euro via www.geef.nl/nl/actie/wkk-challenge/donateurs. 3) Nomineer vier personen om hetzelfde te doen.
De challenge wordt uitgevoerd op de openbare weg. Vanuit de stichting zijn geen maatregelen genomen om het parcours af te schermen voor verkeer. Houd dus rekening met de geldende verkeersregels. Verder wijst de organisatie op de geldende RIVM- en NTFU-richtlijnen en adviseert men om de rondjes alleen of in een kleine groep af te leggen. Meer informatie: www.winssensekermiskoers.nl.