Ries Daanen samen met opa Wim en moeder Annieke.
Ries Daanen samen met opa Wim en moeder Annieke. Foto: eigen foto

Drie generaties lopen voor het goede doel

Sport

MAAS EN WAAL - Afgelopen zondag liep de negenjarige Ries Daanen uit Beuningen samen met zijn moeder en opa Wim uit Beneden-Leeuwen 5 kilometer om geld in te zamelen voor het goede doel.

Vorig jaar overleed de oma van Ries, Ada, aan alvleesklierkanker. Ter nagedachtenis aan Ada wilde het drietal 5.000 euro inzamelen voor onderzoek naar deze nu nog ongeneeslijke vorm van kanker. De afgelopen maanden werden verschillende acties opgezet, zoals cupcakes bakken door Teuntje, de zus van Ries.

Sponsorloop

Ries besloot samen met zijn moeder en opa vijf kilometer hard te lopen tijdens de Stevensloop in Nijmegen om zo geld op te halen. Samen hebben ze de afgelopen maanden getraind; niet te snel van start gaan, energie goed verdelen, goede ademhaling en natuurlijk werd er tijd besteed aan het werven van sponsoren. Vanwege het coronavirus ging de Stevensloop helaas niet door. Het drietal besloot daarop een alternatieve loop.

Niet bij de pakken neer

De voorbereidingen waren in volle gang toen het coronavirus roet in het eten gooide en de Stevensloop geen doorgang mocht hebben en daarmee dus ook Ries zijn uitdaging niet kon aangaan. Ries zat echter niet bij de pakken neer en kwam met zijn moeder al snel op het idee een ‘Bruggenloop’ in Nijmegen te houden. Afgelopen zondag 14 juni, bijna drie maanden later dan de bedoeling was, heeft hij zijn belofte alsnog kunnen waarmaken. Onder aanmoediging van familie en vrienden liep Ries, samen met zijn moeder Annieke en opa Wim, de Bruggenloop. Het drietal finishte lachend op de Waalkade. Ries heeft met de loop ruim 400 euro opgehaald. Het streefbedrag is echter nog niet gehaald. Er is nu in totaal 2.825 euro opgehaald. Wie graag een donatie wil doen, kan kijken op: www.supportcasper-acties.nl (Zoek op: Alles is liefde voor Ada).

Ries Daanen samen met opa Wim en moeder Annieke.