Iris van Wessel
Iris van Wessel Foto: Elly Bruns

Feelings Massage & Well-being

Algemeen Zorgpagina

Na 28 jaar in het bankwezen te hebben gewerkt, heeft Iris van Wessel de laatste jaren een bloeiende praktijk opgebouwd. Zo heeft ze van haar hobby haar beroep gemaakt. Deze moeder van twee kinderen woont en werkt in Beuningen.

Drie pijlers

Haar praktijk aan het Kerkplein in Beuningen (achter de Protestantse kerk) stoelt op drie pijlers: massage, yoga en coaching. Voor alle drie de vakgebieden heeft Iris opleidingen en cursussen gevolgd. En ze houdt nog steeds alle vernieuwingen bij. Iris: 'Alle drie de pijlers hebben één doel: mensen in balans brengen en houden. Fysieke en mentale gezondheid staan centraal bij alles.' Voor elke pijler heeft ze een aparte website waar heel veel informatie te vinden is: yoga-beuningen.nl, mwfeelings.nl en coachingenmeer.com. Op de sites, die binnenkort vernieuwd gaan worden, staat ook info over diverse trainingen, over retraites, stiltedagen en wandelingen. Er komt eveneens de mogelijkheid om over een online yogapakket te beschikken, algemeen en over een bepaald thema, zoals het jezelf sterker voelen of over beter leren ademen. Dit zowel voor groepen als voor individuen.

Cliënten worden soms naar Iris doorverwezen door huisartsen en fysiotherapeuten, en vice versa. Door de prettige manier waarop ze haar cliënten benaderd en behandeld, komen er zowel mensen uit Beuningen, de wijde regio en zelfs uit Brabant. 'Volgens sommigen heb ik gouden handjes', zegt ze, 'maar ik doe vooral alles met hart en ziel. En dat merken de mensen. Ik werk laagdrempelig en men voelt zich daarom snel thuis bij mij.'

Iris gaat bij al haar werk uit van de holistische visie: 'Het fysieke en mentale van de mens hebben een zeer sterke wisselwerking. Ik zet graag mijn kennis van de Oosterse geneeswijzen in, in combinatie met wetenschappelijke Europese bevindingen.'

Retraites

Iris organiseert ook retraites. Het eerstvolgende weekend vindt plaats bij bij de Elegast in Ubbergen van 11 tot en met 13 september en kost 555 euro all-in. Iris: 'In zo’n weekend kun je onder meer door yoga tot rust komen. Deze retraite is de Namasté-retraite. Namasté is Sanskriet voor ‘ik groet het goede in jou’. Kern is ook om het leven creatiever te benaderen door een reis bij jezelf waarbij je erachter komt wat je nodig hebt, nu of in je leven. Je haalt er voor jezelf veel uit.' Deelnemers kunnen zich aanmelden via een mail naar info@mwfeelings.nl.

Yoga voor jongeren

Stichting Perspectief heeft Iris benaderd om yogatrainingen aan kinderen (van 6 tot 12 jaar) en aan tieners te geven. Dat gebeurt voor de eerste keer op 19 juni in het Molenhuis in Beuningen. Doel is om bewegen en sporten meer onder de aandacht bij jongeren te brengen. En het is voor jongeren een laagdrempelige manier om kennis te maken met yoga.

Het Coronavirus

We zijn ook benieuwd naar de effecten van het rondwarende Covid-19 virus op haar werk. 'Gelukkig mag ik sinds kort weer aan de slag. Ik ga hier uit van opperste hygiëne, gebruik nu een mondkapje en de klant krijgt er ook een als hij of zij dat graag wil. De yogalessen geef ik nu online en bij goed weer buiten in de mooie tuin of in de uiterwaarden. Natuurlijk kunnen mensen met bijvoorbeeld stressklachten ook kiezen voor een massage, coaching of individuele yoga. Kortom: er is heel veel mogelijk bij Feelings.'

Zorgverzekeraars

Afhankelijk van de zorgverzekeraar en de gekozen aanvullingen in het pakket worden behandelingen vergoed. Voetreflextherapie wordt doorgaans vergoed en met het behalen van Medische basiskennis in juli van dit jaar ook massagetherapeutische behandelingen.

U kunt Iris van Wessel bereiken via (06) 27 09 08 78, app en mail. Meer informatie staat op de websites.

Door Elly Bruns