Logo demaasenwaler.nl

Veel meer mantelzorgers in West Maas en Waal

BENEDEN-LEEUWEN – De start in 2016 van mantelzorgpunten bij zorginstellingen in Appeltern, Beneden-Leeuwen, Dreumel en Maasbommel werpt nog elk jaar zijn vruchten af.

Enorme groei mantelzorgers

Eind 2019 stonden in totaal 502 inwoners geregistreerd als mantelzorger bij deze steunpunten. Vergeleken met eind 2018 is dit een stijging van bijna 40%. Dit blijkt uit het jaarverslag 2019 dat de gemeente heeft gekregen. Wethouder Bert van Swam: “Ik ben hartstikke blij met deze enorme groei. Het laat zien dat de steunpunten steeds beter aan de weg timmeren met hun ondersteuning van mantelzorgers. En ook dat deze belangrijke groep de steunpunten als algemene voorziening steeds beter weet te vinden.”

Mantelzorgcompliment

Een andere taak van de steunpunten is de jaarlijkse uitgifte van het mantelzorgcompliment. Dit gebeurt in de vorm van 2 waardebonnen van € 25 die mantelzorgers kunnen besteden bij lokale ondernemers in de gemeente. Daarnaast organiseren ze o.a. activiteiten zoals de Dag van de Mantelzorg in november. En speciale uitjes voor de groeiende groep jonge mantelzorgers. Bert van Swam: “Ondersteuning én waardering vindt de gemeente heel belangrijk. Want het beroep op mantelzorgers neemt toe doordat kwetsbare inwoners steeds langer thuis blijven wonen.”

Meer informatie Op www.mantelzorgwestmaasenwaal.nl is alle informatie te vinden. Over de locaties van de vier steunpunten. Maar ook over hun activiteiten en hoe inwoners het mantelzorgcompliment kunnen aanvragen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!