Logo demaasenwaler.nl
Foto: Tonnie van Rhijn

Zwembad De Zeven Morgen in Dreumel blijft gesloten

DREUMEL - Het recreatieve buitenzwembad De Zeven Morgen in Dreumel blijft gesloten. De gezondheid van de bezoekers en vrijwilligers staat voorop. Door het recreatieve karakter van het zwembad en alle geldende richtlijnen kan de gemeente niet garanderen dat bezoekers op een veilige en verantwoorde manier kunnen zwemmen.

Wethouder Ton de Vree: “Het is een moeilijk besluit, want we weten dat veel mensen zich verheugen op een verfrissende duik in het zwembad op een zomerse dag. Maar het is onverantwoord het bad te openen. Het zwembad heeft een recreatief karakter. Dus iedereen speelt en zwemt door elkaar heen. Handhaven van de richtlijnen zoals de 1,5 meter is gewoonweg niet te doen. En de belangrijkste reden is dat daardoor de gezondheid van bezoekers en de vrijwilligers gevaar loopt. Dat willen we absoluut voorkomen”.

Het besluit van de gemeente, die eigenaar is van dit buitenzwembad, is afgestemd met de vereniging die betrokken is bij het reilen en zeilen van het zwembad. Voorzitter Diana Kusters van de vereniging: “Hoewel ook onze vrijwilligers het echt jammer vinden, begrijpen wij dit besluit. We willen wel dat iedereen veilig en verantwoord kan zwemmen en recreëren. En dat kan nu gewoon niet”.

Als het kabinet op basis van de actuele situatie en adviezen maatregelen herziet, zal de gemeente dit besluit opnieuw bekijken.

Meer berichten