Logo demaasenwaler.nl
Het centrum van Beneden-Leeuwen.
Het centrum van Beneden-Leeuwen. (Foto: John van Gelder)

Verrassend Leeuwen start klantenonderzoek

BENEDEN-LEEUWEN - Eind vorig jaar besloot het bestuur van ondernemersvereniging Verrassend Leeuwen, de gemeente en de Rabobank om de ondernemers van Beneden-Leeuwen te ondersteunen door het opstarten van het project De Nieuwe Winkelstraat.

Rob Ansen, voorzitter van de ondernemersvereniging geeft hierover uitleg: 'Voortvarend zijn wij, ondersteund door externe adviseurs en de gemeente, aan de slag gegaan. De campagne ‘Goed je te zien, Fijn dat je ons helpt!’ is hiervan het eerste resultaat en een groot succes. Vele positieve reacties mochten wij van onze klanten en de ondernemers ontvangen.'

Volgende fase

'We gaan nu op naar de volgende fase en starten met een uitgebreid onderzoek. Het doel is dat wij onze klanten en gasten in de toekomst nog beter van dienst willen zijn. Om dit te kunnen realiseren starten wij een grootschalig onderzoek onder de klanten en gasten van het centrum en het winkelgebied Heemstrade. Wat gaat goed? Wat wordt er gemist? Hoe is de bereikbaarheid en hoe staat het met onze gastvrijheid?'

Digitale vragenlijst

Deze en nog vele andere vragen gaan vijftien HBO studenten van de Fontys Hogescholen in de komende tien dagen aan inwoners en gasten voorleggen. 'Als opleiding Ondernemerschap en Retail Management willen wij met dit praktijkgericht onderzoek graag ons steentje bijdragen aan het toekomstbestendiger maken van het winkelgebied Beneden-Leeuwen', zegt Mark Sars, docent Retail Marketing aan de Fontys Hogescholen.

Op een corona veilige wijze worden de digitale vragenlijst aangeboden. Invullen kan op de mobiele telefoon, door een QR-code te scannen, of door de vragenlijst in te vullen via www.ikbenedenleeuwen.nl.

Onder de deelnemers worden tien waardebonnen van 25 euro verloot, die vrij te besteden zijn bij de ondernemers in Beneden-Leeuwen. 'Eind juni gaan de studenten de resultaten aan ons presenteren. Vanzelfsprekend delen wij deze resultaten graag met u', aldus Ansen.

Verheugd

'Als gemeente zijn wij verheugd met deze actieve houding van de ondernemers', zegt Jaimy Hattu, senior-beleidsmedewerker economische zaken van de gemeente West Maas en Waal. Rob en Jaimy vertrouwen erop dat de consument massaal deelneemt en zijn mening geeft. Belangrijk om nog meer winkelplezier te kunnen bieden, een gezond ondernemersklimaat te waarborgen en, zeker niet te vergeten, een goed resultaat voor de praktijkopdracht van de studenten te bewerkstelligen.

Meer berichten