Logo demaasenwaler.nl
Hawaii party
Hawaii party (Hawaii party. Foto: Jeugdactiviteitencentrum Hotspot)

Hotspot Beuningen weer van start

BEUNINGEN - Nu de coronamaatregelen langzaam aan het versoepelen zijn, zijn ook bij jeugactiviteitencentrum Hotspot in Beuningen de bijeenkomsten weer opgestart. Wekenlang waren er met regelmaat online activiteiten en thuisopdrachten, maar inmiddels zijn de jongeren weer welkom in het jeugdhonk aan het Rijstveld.

Begin mei startte Hotspot met het aanbieden van sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud. 'Buitenactiviteiten weliswaar, dus met een slag om de arm voor wat betreft het weer', aldus de organisatie. 'De sport- en spelmiddag was een groot succes, evenals de dansactiviteit in samenwerking met Confidans. De kinderen zijn blij dat er weer iets georganiseerd wordt. Ook krijgen wij van ouders terug dat zij blij zijn dat er naar een andere vorm wordt gekeken nu wij binnen niks mogen organiseren. We kijken wat we op woensdagen en vrijdagen kunnen aanbieden binnen de maatregelen.'

Hotspot hoopt op korte termijn ook de activiteiten voor de jeugd boven de 12 jaar te kunnen opstarten. Tot die tijd blijft het bij contact via Facebook en instagram, @hotspotbeuningen.

Waasdaa

Hotspot bestaat sinds drie jaar, en is de opvolger van jongerencentrum Waasdaa, dat tot medio 2016 gevestigd was op het voormalige terrein van Beuningse Boys, aan de Hutgraaf. Het project valt onder welzijnsorganisatie Stichting Perspectief en richt zich op de jeugd tussen de 6 en 16 jaar uit Beuningen. De bijeenkomsten worden begeleid door beroepskrachten en vrijwilligers. Lotte Lemmens houdt zich bezig met de coördinatie van Hotspot.

Van airhockey tot gamen

Het jeugactiviteitencentrum dient als ontmoetingsplek. Kinderen kunnen er bijkletsen, gezamenlijke activiteiten ondernemen, een potje poolen, airhockeyen, tafelvoetbal spelen of zich vermaken op de playstation. 'Er is voor ieder wat wils, en voor elke doelgroep worden activiteiten georganiseerd. Van een dj-workshop tot het maken van cupcakes en het houden van dance battles. Ook organiseren we filmavonden en boksclinics', legt Lotte uit. 'Voordat het coronavirus in Nederland toesloeg, waren we bezig het centrum nieuw leven in te blazen. We hadden wekelijks twee activiteiten voor de basisschooljeugd, en waren in de avonduren geopend voor jongeren van 10 tot 16 jaar. Door de coronamaatregelen hebben de fysieke activiteiten stilgelegen, maar achter de schermen is hard gewerkt om nieuwe activiteiten te bedenken en een nieuw programma uit te werken. Inbreng van de kinderen en tieners is altijd welkom. Wij willen het écht samen doen', benadrukt ze.

Meedoen?

Op www.facebook.com/hotspotbeuningen is een overzicht van activiteiten te vinden. Deelname is mogelijk voor iedereen tussen de 6 en 12 jaar. De organisatie meldt nadrukkelijk dat zij zich hierbij houdt aan de RIVM-maatregelen en de activiteiten hierop hebben aangepast. Aan ouders wordt gevraagd hun kinderen zelfstandig naar de activiteit te sturen of alleen op te halen dan wel af te zetten. Aanmelden voor de activiteiten is verplicht. Dit kan middels een Whatsapp of telefoontje naar Lotte Lemmens, via tel. 06-57 56 29 28. Mailen kan ook: lottelemmens@stg-perspectief.nl.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!