Logo demaasenwaler.nl
Foto: Taxus Taxi

Taxussnoeisel in strijd tegen kanker

MAAS EN WAAL - Het taxus inzamel seizoen staat weer voor de deur. Ook dit jaar is Stichting Taxus Taxi weer actief om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Elk jaar zijn er weer duizenden taxusdonateurs die hun takje bijdragen. De naaldjes van deze haag bevatten namelijk dé belangrijkste basisgrondstoffen voor chemotherapieën. Vanaf 1 juni zamelt Taxus Taxi weer kosteloos taxussnoeisel aan huis in in de gemeenten Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen.

Op 1 juni geeft de stichting het startschot en is het weer mogelijk om 24/7 online een afspraak te maken via taxustaxi.nl/afspraak. De minimale hoeveelheid die thuis wordt opgehaald is 15 kilo. Kleinere hoeveelheden zijn welkom bij inzamelpunten. Voor de inzameling worden gratis tassen en zeilen aangeboden. Meer informatie is te vinden op www.taxustaxi.nl.

Vrijwilligers gezocht
De taxusinzameling kan niet zonder vrijwilligers. Ook dit jaar worden chauffeurs (met B en BE rijbewijs) gezocht die beschikbaar zijn in de maanden juni, juli en augustus. Belangstellenden kunnen zich melden via: communicatie@taxustaxi.nl.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!