Logo demaasenwaler.nl
Foto:

Voedselbank kampt met ruimtetekort

BEUNINGEN - De Beuningse voedselbank kampt met ruimtetekort. De voedseluitgifte in de voormalige basisschool Klavervier heeft meer ruimte nodig om het sterk groeiende aantal klanten te kunnen voorzien van pakketten met etenswaren. Maakten er in 2019 nog 58 gezinnen gebruik van de voedselbank, nu zijn dat er al 80. Overigens wijt men die stijging niet aan de gevolgen van het coronavirus. 'Eerder aan een betere samenwerking met de gemeente en andere hulpinstanties.'

Strengere regels
De strengere regels die de coronamaatregelen met zich meebrengen, drukken wel extra op de toch al beperkte capaciteit. Zo mogen klanten van de voedselbank het lokaal waar normaliter pakketten worden uitgedeeld nu niet in. Bij de ingang ontvangen zij een krat, dat ze vervolgens zelf, buiten het gebouw, met producten kunnen vullen.

Wethouder Frans Houben, portefeuillehouder Zorg en Welzijn, heeft toegezegd te zullen werken aan een plan om de voedselbank meer ruimte te geven. Bij voorkeur op de huidige locatie, maar een verhuizing wordt door hem niet uitgesloten. Belangrijk uitgangspunt is dat de oplossing voor de lange termijn is.

Meer berichten