Logo demaasenwaler.nl
Foto: Videostill uit 'persconferentie' Maas en Waalse Oktoberfeesten met Lothar en een speciale doventolk.

Oktoberfeesten in je eigen woonkamer

AFFERDEN - Net als veel andere evenementen kunnen ook de Maas en Waalse oktoberfeesten, die in september van dit jaar gehouden zouden worden, als gevolg van de corona-uitbraak geen doorgang vinden. De organisatie van het populaire schlagerfeest toont zich echter bijzonder creatief en komt met een livestream-versie van het evenement om thuis van te genieten.

Het nieuws werd bekendgemaakt door Lothar Ulknudel, al jaren gastheer van het evenement, tijdens een heuse 'persconferentie' die via social media werd uitgezonden. 'Lothar is tevens 'host' van het Oktoberfest-café', vertelt medeorganisator Gert-Jan van den Hazelkamp. 'In een speciaal ingerichte ruimte in D'n Bogerd ontvangt hij allerlei leuke gasten, die langskomen voor een gesprek, een geintje en natuurlijk om een aantal onvervalste schlagers live ten gehore te brengen.'
'Om de eigen woonkamer om te toveren in Duitse sferen, kunnen pakketten worden gekocht met een aantal biertjes, hapjes, vlaggetjes en andere gimmicks', aldus Van den Hazelkamp.

De livestream zal ongeveer 1,5 à 2 uur duren en vindt plaats op 31 mei (eerste prinksterdag). Meer informatie wordt binnenkort bekendgemaakt via Facebook.com/oktoberfeesten.maasenwaalseoktoberfeesten. Reeds gekochte tickets voor het evenement blijven geldig voor de editie van 2021.

Meer berichten