Logo demaasenwaler.nl

Kledinginzamelingsactie bij Stip&Stap in Beneden-Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN - Naar aanleiding van berichtgeving in deze krant over overvolle kledingcontainers heeft Mirjam Vermeulen van kinderdagverblijf Stip&Stap contact opgenomen met Bag2School. Het kinderdagverblijf houdt twee keer per jaar een inzamelingsactie met de organisatie Bag2School, die via scholen en kinderdagverblijven kleding inzamelt.

Kinderdagverblijf Stip&Stap heeft bewust gekozen voor een samenwerking met Bag2School. In tegenstelling tot andere inzamelingsacties wordt bij Bag2School de kleding ingezameld voor hergebruik in ontwikkelingslanden. Op deze manier komt de kleding op een goede plek terecht en wordt voorkomen dat de overtollige kleding de verbrandingsoven ingaat. Met de actie wordt bovendien het kinderdagverblijf gesteund. Zij ontvangt een klein bedrag per kilo, waarvoor nieuw spelmateriaal voor de kinderen aangeschaft kan worden.
Oude kleding kan tot en met donderdag 25 juni worden ingeleverd bij kinderdagverblijf Stip&Stap. De kleding dient in een zak te worden aangeboden (niet in een doos). Wat wordt ingezameld: goede kwaliteit tweedehands kleding, lakens, dekens, gordijnen, knuffelbeesten, schoenen (per paar), riemen/ceintuurs en handtassen. Niet ingezameld wordt: vuile of natte kleding, gescheurde of beschadigde kleding, enkele schoenen, afgeknipt materiaal, matten, tapijten, kussens, dekbedden, snuisterijen, bedrijfskleding, industriële gordijnen/industrieel beddengoed en kleding van bejaardenhuizen (dit bevat veel gedateerde kleding).

Het gebouw aan de Van Heemstraweg 67 in Beneden-Leeuwen kan en mag niet betreden worden. Mensen kunnen de zakken op werkdagen tussen 7.00 en 18.00 uur bij de poort achter het gebouw zetten. Er hangt een bordje 'zet hier de zakken neer'. Mensen hoeven zich niet te melden, de medewerkers van Stip&Stap halen de zakken naar binnen.

Meer berichten