Logo demaasenwaler.nl
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Shutterstock)

Gelderlander geeft bij autoverzekering vergelijken relatief veel kilometers op

Gelderlanders die een particuliere personenauto bezitten, rijden jaarlijks relatief veel kilometers. Dit blijkt uit onderzoek van Independer, dat data analyseerde rondom het aantal kilometers dat mensen jaarlijks verwachten te rijden. Uit deze analyse van miljoenen vergelijkingen van autoverzekeringen is verder gebleken dat Gelderlanders die momenteel hun autoverzekering vergelijken, nog niet verwachten minder te gaan rijden ondanks de (versoepelde) intelligente lockdown.

Aantal kilometers kan van invloed zijn op premie
Automobilisten die hun autoverzekering vergelijken wordt (vrijwel) altijd gevraagd naar een geschat aantal kilometers dat jaarlijks gereden zal worden. Verzekeraars krijgen hiermee een beter beeld van het rijgedrag, en kunnen daardoor een betere risico-inschatting maken.

Landelijk geeft 20,3 procent van de Nederlanders aan; tot 7,5 duizend kilometer te rijden. 28 procent rijdt 15 duizend kilometer of meer. 7,2 procent rijdt naar eigen zeggen meer dan 25 duizend kilometer en 3,8 procent geeft aan meer dan 30 duizend kilometer te rijden.

Meer opgegeven kilometers in Gelderland
In Gelderland geldt dat er relatief minder mensen zijn die lagere aantallen kilometers rijden. Er zijn daarentegen naar verhouding juist meer mensen die hogere kilometer aantallen rijden.

In de afstanden tot 7,5 duizend kilometer (19,1 procent) en tussen 7,5 duizend en 10 duizend kilometer (17,5 procent); zijn Gelderlanders naar verhouding minder ‘vertegenwoordigd’. Landelijk liggen de percentages in deze kilometerstaffels hoger.

Echter: hoe hoger de kilometerstaffel, hoe sterker Gelderlanders afwijken van de rest van het land. Zo rijdt liefst 29,7 procent van de Gelderlanders meer dan 15 duizend kilometer per jaar. 8,3 procent rijdt zelfs meer dan 25 duizend kilometer per jaar en 4,6 procent geeft zelfs aan meer dan 30 duizend kilometer te rijden.

Corona-effect bij vergelijken autoverzekering
Gezien de coronacrisis kan het nuttig zijn om de autoverzekering (opnieuw) te vergelijken. Suzan Samson van Independer: “De meeste mensen lijken er tot dusver van uit te gaan dat zij het komende jaar niet veel minder kilometers zullen rijden. Mocht corona ervoor zorgen dat je langdurig minder kilometers rijdt, dan kan het zinvol om je autoverzekering opnieuw te vergelijken.’’

Meer berichten