Scott en zijn overgrootoma.
Scott en zijn overgrootoma. Foto: Melanie Broeder

Speciale ruimte maakt bezoek aan oma mogelijk

Algemeen

NISTELRODE - Dankzij een speciaal gerealiseerde bezoekersruimte bij zorgcentrum Laarstede kon de Drutense Scott Broeder afgelopen week zijn 90-jarige overgrootmoeder in Nistelrode even zien. Het leverde een ontroerende foto op.

Het zorgcentrum plaatste onlangs een partytent op het terrein, waarin bewoners en familieleden elkaar tijdens de coronacrisis toch veilig kunnen ontmoeten. De tent is verdeeld in twee helften. Tussen de bewoners en de gasten hangt plexiglas en kunststof, waardoor er geen fysiek contact mogelijk is. Uiteraard moet een bezoekje van te voren gereserveerd worden. Normaliter brengen Scott en zijn familie eens in de twee weken een bezoek aan hun dementerende (over)grootmoeder. Door de uitbraak van corona, en de daarop ingevoerde maatregelen, was het laatste ritje naar Nistelrode al bijna drie maanden geleden.

Ontroerend

Moeder Melanie is blij met de oplossing van het zorgcentrum. 'Het was fijn om oma, dankzij deze oplossing, toch even te kunnen zien. Zelf snapte ze niet veel van wat er gebeurde, maar toen Scott zijn hand tegen het glas legde, legde oma haar hand er ook tegenaan. Dat was zo bijzonder en ontroerend. Ik ben erg blij dat ik dit moment heb kunnen vastleggen', aldus Melanie.

Stukje rust

Ze hoopt dat meer zorgcentra dit initiatief overnemen. 'Het is niet alleen fijn voor de bewoners om hun naasten te kunnen ontmoeten, maar ook voor de familie zelf. Het heeft mij in elk geval een stukje rust gegeven.'