De Paulus Winssen
De Paulus Winssen Foto: Jan Hermens

Beuningen Nu & Morgen uit zorgen omtrent dorpshuizen

Politiek

BEUNINGEN - Beuningen Nu & Morgen vroeg onlangs in een brief aan het college naar de stand van zaken met betrekking tot onder meer de dorpshuizen binnen de gemeente, in tijden van corona. De partij heeft inmiddels ook zelf informatie ingewonnen bij dorpshuisbesturen en -exploitanten, en geeft aan zich zorgen te maken over de continuïteit en beschikbaarheid van de accommodaties. Middels een tweede brief aan het college deelt de partij deze zorgen.

MFA ’t Hart in Ewijk voorziet, door de huidige coronamaatregelen, grote problemen, en ook MFA De Kloosterhof (Weurt) en De Tinnegieter (Beuningen) zitten in zwaar weer. Het bestuur van de Lèghe Polder (Beuningen) heeft een uitnodiging verzonden naar alle huurders en gebruikers van het dorpshuis om mee te denken over gezamenlijke oplossingen. Het voornemen bestaat om weer (een deel van de) huur te gaan vragen van de huurders en gebruikers. De Paulus in Winssen geeft aan dat het ontmoetingscentrum het gaat volhouden tot september 2020, in de hoop dat vanaf die datum een werkelijke versoepeling aan de orde zal zijn. Toch blijven de zorgen voor de middellange termijn onverminderd groot.

Beuningen Nu & Morgen verzoekt het college in haar brief om in de gesprekken met de dorpshuisbesturen en exploitanten alle mogelijkheden tot advies en ondersteuning te benutten. De partij stelt daarbij een bedrag van tien euro per inwoner voor, voor financiering van concrete maatregelen, om de culturele en maatschappelijke voorzieningen te ondersteunen en beschikbaar te houden.