Afbeelding
Foto: Jos Courbois

Run for KiKa@home

zondag 3 mei 2020 10:30

NEDERLAND - Zondag 3 mei is er een landelijk evenement voor het goede doel: hardlopen voor KiKa.

Omdat sportevenementen nu niet doorgaan is er op 3 mei een speciale editie van Run for KiKa: Run for KiKa@Home. Al meer dan 1000 hardlopers rennen vanuit huis voor KiKa, in KiKa-oranje!

Run for KiKa @ Home start zondag 3 mei om 10.30 uur met een livestream op Youtube. Na een een welkomstwoord van Frits Hirschstein, oprichter van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en een warming up, kunnen deelnemers vanuit huis van start.

Alleen of met het gezin, 1 of 10 kilometer. Iedereen draagt bij aan de KiKa-kilometerteller. Deelnemers bepalen zelf hun parcours en afstand. Na de live-cooling down op YouTube voeren deelnemers hun kilometers in.

De organisatie benadrukt dat deelnemers zich aan de geldende coronamaatregelen moeten houden. Organisator Nikki Wester: "Nederland is massaal aan het hardlopen geslagen tijdens de coronacrisis. Met deze run bieden wij een uitdaging die past binnen de richtlijnen van het RIVM. Doe het veilig, houd je aan de regels, dan rennen we samen zoveel mogelijk KiKa-kilometers."

Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden kan via www.runforkika.nl/at-home.