Afbeelding
Foto: Natascha Donkers

Levend Ganzenbord in Maas en Waal

Algemeen

DRUTEN - Na de Berenjacht volgt in verschillende buurten in Maas en Waal nu ook het spel 'Levend Ganzenbord'. Het idee is afkomstig uit Gennep, en werd door Renate Martens en Mandy Frederiks in Druten uitgerold. Ook in Beuningen en Dreumel wordt het spel gespeeld.

'Ik zag het idee op Facebook voorbijkomen, bij een basisschoolvriendinnetje van vroeger', vertelt Renate. 'Ik vond het zo leuk, dat ik besloot bewoners van de Buitenhof en de Hoeven te benaderen om mee te doen.' Mandy mobiliseerde buurtgenoten van de Steenakker en de Vijverhof.

In beide wijken is het spel sinds maandag te spelen. Het spelbord is in dit geval 'de buurt', waar op verschillende adressen opdrachten voor het raam hangen. Wat je verder nodig hebt: een dobbelsteen, een volwassene om mee te lopen en een telefoon met QR-scanner. 'De opdrachten zijn zeer divers, op sommige locaties krijgen de deelnemers zelfs wat lekkers', aldus Renate.

Wie interesse heeft om in zijn/haar buurt 'Levend Ganzenbord' op te starten, kan via de Facebookpagina van bedenker Chantal van Ophuizen alle informatie vinden.