V.l.n.r. Harm van Oijen, Lisa van Rossum, Robbie Kluts en Anne Kool.
V.l.n.r. Harm van Oijen, Lisa van Rossum, Robbie Kluts en Anne Kool. Foto: John van Gelder

Nieuwe eigenaren aan het roer van 'Aan Dek'

Algemeen

DRUTEN - Horecagelegenheid 'Aan Dek' gaat over in nieuwe handen. Harm van Oijen en Robbie Kluts staan binnenkort als kersverse eigenaren aan het roer van de succesvolle pleisterplaats, die in juni vorig jaar opende in het voormalige bunkerschip aan de Drutense Veerdam. Het concept blijft in grote lijnen hetzelfde, net als de vier bed & breakfast kamers. Nieuw is een dinerkaart, om ook 's avonds te genieten van heerlijke gerechten met uitzicht op de Waal.

Aan Dek is niet Van Oijen's eerste horeca-avontuur. De Puiflijkse ondernemer nam eerder De Waagh in hartje Nijmegen over. Onder zijn bewind groeide die locatie uit tot een bruisende ontmoetingsplek. Robbie Kluts is van meet af aan als chef-kok aan het café-restaurant verbonden. Bij Aan Dek wordt Kluts mede-eigenaar en zal hij de dagelijkse leiding hebben.

Logische stap
'Voor ons een logische stap, omdat De Waagh succesvol draait en we beiden op zoek waren naar een nieuwe uitdaging', aldus Van Oijen. 'Natuurlijk zullen we onze tijd verdelen over de twee locaties, maar Robbie's aandacht zal nadrukkelijk op Aan Dek komen te liggen. Bovendien blijft Lisa, dochter van Paul van Rossum die 'Aan Dek' vorig jaar opende, bij ons werkzaam. Samen met Anne Kool, momenteel leidinggevend medewerker van De Waagh wordt zij één van de vaste gezichten.'

Uitbreiding keuken
Aan de sfeer en uitstraling van 'Aan Dek' verandert er voor gasten weinig. 'Wat wel verandert, is onze keuken, die wordt namelijk flink uitgebreid om gasten ook in de avond te kunnen bedienen', aldus Van Oijen. 'Dat wil zeggen dat we naast een lunch- ook een dinerkaart introduceren.' 'Op die kaart vinden gasten verrassende gerechten voor een goede prijs', vult Kluts aan. 'Zo kan men straks genieten van een driegangenmenu, maar ook 'gewoon' een hoofdgerecht nuttigen.'

Feesten en partijen
Een andere ruimte in het schip wordt momenteel omgebouwd tot een sfeervolle gelegenheid voor feesten en partijen. 'Daar bieden we gasten in de nabije toekomst mogelijkheden tot vergaderingen, besloten lunches en besloten diners.'

Door de huidige Corona-maatregelen is ook 'Aan Dek' van overheidswege gesloten. Harm en Robbie hopen gasten, samen met hun team, snel te mogen begroeten. Voor actuele informatie kan men de website www.aandekdruten.nl raadplegen.

door Ruben Schiks