Afbeelding
Foto: gemeente West Maas en Waal

West Maas en Waal neemt extra ondersteunende maatregelen

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - De coronacrisis heeft een enorme impact op de samenleving. Ook financieel kunnen de gevolgen enorm of zelfs niet te overzien zijn. Daarom neemt gemeente West Maas en Waal extra ondersteunende maatregelen als aanvulling op de maatregelen vanuit het Rijk. Met deze extra maatregelen wil het college de (financiële) gevolgen van de coronacrisis verzachten voor ondernemers, organisaties, verenigingen en inwoners.

Aanvullend steunpakket op regelingen Rijk
De extra maatregelen zijn niet alleen maatregelen met directe financiële gevolgen, er zijn ook maatregelen opgenomen voor tijdelijke verruiming van regels. Het economisch steunpakket houdt onder andere in het verruimen van openingstijden en levertijden, coulance bij ontheffingen, sneller betalen van facturen, uitstel van lokale belastingen en geen zoektijd bij de aanvraag van inkomensbijstand. Deze maatregelen zijn aanvullend op de steunmaatregelen van het Rijk en staan op de website van de gemeente: www.westmaasenwaal.nl/corona. De maatregelen gelden tot 1 juni 2020.

Wethouder Bos: ‘Het pakket aan maatregelen is een regionale inspanning om deze uitzonderlijke tijd zo goed mogelijk door komen bovenop de Rijksmaatregelen. Nieuwe initiatieven zijn nog steeds van harte welkom!’.

Maas en Waal thuisbezorgd
West Maas en Waal heeft afgelopen dinsdag ook ingestemd met het ondersteunen van een lokaal initiatief maasenwaalthuisbezorgd.nl, waarin het versterken van bekendheid en communicatie voorop staat.