handjeklap bewerkt
handjeklap bewerkt

Beeld handjeklap wordt op korte termijn coronaproof gemaakt

Algemeen April Fool's Day

DRUTEN - Het bekende kunstwerk Handjeklap aan de Hogestraat in Druten wordt 'coronaproof' gemaakt, zo heeft het college van B&W woensdag 1 april besloten.

Vanwege de renovatie van de Hogestraat is het beeld destijds verplaatst en op een prominente plek geplaatst in het centrum. Het college noemt het beeld 'uniek en bepalend voor onze gemeente'. Het beeld is om deze reden destijds hufterproof gemaakt. De sokkel is tegelijk met de renovatie vervangen en verstevigd. Ook zijn er siliconen mallen gemaakt voor het geval er iets zou gebeuren met het kunstwerk.
Het college van B&W heeft besloten een extra exemplaar te laten maken waarbij het duo anderhalve meter van elkaar af komt te staan en elkaar met de nodige tussenruimte een 'handjeklap' geeft. Het college verwacht namelijk dat we voorlopig nog wel afstand van elkaar moeten houden en wil het welbekende duo het goede voorbeeld laten geven. Omdat het een tijdelijke maatregel betreft wordt gekozen om het beeld in kurk te vervaardigen. Dat is een goedkope oplossing en afbreekbaar. Naar verwachting wordt het beeld binnen twee weken vervangen.