Marvin Glasius
Marvin Glasius Foto: John van Gelder

Platform voor hulpvragen en -aanbod in coronatijd

Algemeen

DRUTEN - In het hele land zijn de afgelopen weken initiatieven ontstaan om elkaar te ondersteunen ten tijde van de coronacrisis. Het platform Ik Wil Helpen is daar een van. Via de website ikwilhelpen.com kan men een hulpvraag uitzetten, maar ook hulp aanbieden.

'Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, zijn veel mensen aan huis gebonden. Sommigen van hen kunnen niet zelf boodschappen doen, naar de apotheek of even de hond uitlaten. Ik wilde met een oplossing komen om deze doelgroep uit de brand te helpen, en vond deze in het platform ikwilhelpen.com', aldus Marvin Glasius. Het platform is bedoeld voor mensen in heel Nederland, maar Marvin richt zich momenteel specifiek op het Land van Maas en Waal. 'Laten we daar beginnen, en dan zien we hoe het zich verspreid', zegt hij lachend.

Dat de Drutenaar een eigen uitzendbureau heeft gehad, komt in dit geval goed van pas. 'Ik heb ervaring met het bemiddelen tussen mensen, en het matchen van vraag en aanbod. Daarnaast was ik al bezig met het opzetten van een platform voor dienstverlening aan huis, die komend najaar gelanceerd wordt. Daarmee richten we ons op een breder publiek. En hoe mooi is het als je, met dat principe als uitgangspunt, mensen nu al kunt helpen.' Via de website kunnen mensen hun hulpvraag doorgeven; van boodschappen doen, tot het buiten zetten van de kliko's of het maaien van het gras. Het platform heeft al een tiental hulpbieders. Zij bepalen zelf wanneer en hoevaak ze iemand helpen. 'Het is ook mogelijk om mensen een luisterend oor te bieden', vult Marvin aan. 'Ook daar is veel behoefte aan.'
Voor het realiseren van het platform heeft Marvin contact gezocht met plaatselijke bedrijven en ondernemers. Mede dankzij hen kon de website Ikwilhelpen.com worden gelanceerd. Mensen die een hulpvraag hebben óf hun hulp willen aanbieden kunnen zich via de website aanmelden. Wie geen beschikking heeft over internet, kan telefonisch contact opnemen met Marvin Glasius, via tel. 06-41 91 49 51.