Logo demaasenwaler.nl

Veel ambitie bij nieuwe college Beuningen

BEUNINGEN – Meer woningen, en ook meer betaalbare woningen, een zwembad op sportpark de Ooigraaf en nieuwbouw voor basisschool de Dromedaris. Dat zijn enkele van de plannen van het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Beuningen, dat zich vorige week vrijdag presenteerde.

Na de coalitiebreuk met VVD en CDA zocht BN&M contact met GroenLinks, D66 en de PvdA. Deze partijen vormen nu het nieuwe gemeentebestuur. In het coalitieakkoord ‘Nieuwe Verbindingen’ staan nog meer plannen. Zo verhuist BSO Klavervier naar MFA ’t Hart in Ewijk. Toekomstige evenementen kunnen, na onderzoek, misschien ook op de Ooigraaf plaatsvinden. Daar bevinden zich nu al de hockey- en voetbalvereniging. Ook komen er nieuwe plannen rondom kunst en cultuur en worden gekapte bomen voor honderd procent vervangen. Verder beloven de vier partijen dat ze de lokale belastingen ‘niet meer dan trendmatig’ zullen verhogen.

Naast wethouder Piet de Klein, die aanblijft namens BN&M, komen er drie nieuwe wethouders. Allen waren al eerder wethouder in de gemeente Beuningen. Het gaat om Frans Houben (GroenLinks), Hans Driessen (D66) en Sijmen Versluijs (PvdA).

Door Patrick Huisman

Meer berichten