Voortzetting expertiseteam jonge kind in Druten

Algemeen

DRUTEN - Het in 2019 gestarte Expertiseteam jonge kind Druten gaat ook in 2021 door. In dit team werken zorg, onderwijs en het Sociaal Team van Druten nauw samen. En deze samenwerking bleek prima voor het vroegtijdig signaleren van ontwikkelingsachterstanden bij jonge kinderen (0 tot 7 jaar).

Het Expertiseteam jonge kind Druten voorkomt door middel van vroegsignalering en integrale ketensamenwerking dat bij kinderen van 0 tot 7 jaar oud verdere onderwijs- en ontwikkelingsachterstanden ontstaan. Het betrekt de ouders in dat proces door hun hulpvraag centraal te stellen en hen in hun rol als opvoeder te versterken. Zo kan men problemen in een vroeg stadium aanpakken om erger te voorkomen. Burgemeester en wethouders van Druten vinden het belangrijk dat het Expertiseteam jonge kind Druten wordt voortgezet.

B&W beschouwt het eerste jaar als een opstartfase. Ze zegt dat professionals het Expertiseteam steeds beter weten te vinden. Desondanks blijft de bekendheid een aandachtspunt. Met de start van Praktijk Ondersteuning van Huisartsen is een toeloop vanuit die hoek reëel.

Kosten
Voor de inzet van een coördinator (135 uur), gedragskundige (40 uur) en jeugdarts (30 uur) is in 2021 een bedrag nodig van 14.370 euro.

Door Piet Zeeuwen