Logo demaasenwaler.nl
Willy Brink (rechts) en waarnemend burgemeester Corry van Rhee - Oud Ammerveld.
Willy Brink (rechts) en waarnemend burgemeester Corry van Rhee - Oud Ammerveld. (Foto: Gemeente Druten)

Gemeente Druten benoemt nieuwe wethouder Willy Brink

DRUTEN - De Drutense gemeenteraad heeft Willy Brink per 26 maart benoemd tot wethouder van de gemeente Druten. Dhr. Brink volgt Michel Lepoutre op. Al eerder verving hij Lepoutre tijdens zijn ziekteverlof. In en na zijn periode als vervanger was er veel lof voor zijn functioneren als wethouder en daarom is zijn benoeming nu een logische keuze.

De tweede helft van de collegeperiode is aangebroken. Er is in de afgelopen periode veel gerealiseerd. Er staat ook nog veel te gebeuren. Wethouder Willy Brink is enthousiast: “Het is een eer dat ik het stokje van Lepoutre mag overnemen. Dit wil ik doen door goed te blijven luisteren naar de gemeenteraad, de inwoners, bedrijven en organisaties in de gemeente en de medewerkers uit de ambtelijke organisatie. Daarbij houd ik van pragmatische oplossingen, waarbij we goed zullen letten op de financiële haalbaarheid én de impact op de mensen. Al met al voldoende uitdagingen om mij met hart en ziel in te willen zetten voor deze mooie gemeente. Nu moet het gaan gebeuren”.

Politieke carrière
Dhr. Brink was gemeenteraadslid (1990-1998) waarvan de laatste 4 jaren als wethouder (1994-1998), later nogmaals gemeenteraadslid (2010-2018) en plaatsvervanger raadsvoorzitter (2014-2018) van de gemeente Wijchen. Een zeer ervaren gemeentebestuurder. Bovendien heeft hij ook veel bestuurlijke ervaring in organisaties die met de gemeente zaken doen. Dhr. Brink is van oorsprong jurist. In zijn werkzame leven was hij lange tijd advocaat en mediator en laatstelijk manager en projectadviseur van een 3 tal grote bedrijventerreinen.

Lees ook

Meer berichten