Logo demaasenwaler.nl
Peter en Gerda Engelbart
Peter en Gerda Engelbart (Foto: Hanneke de Vries - Hoefnagel)

Klant in beeld: Engelbart grond- en houtbewerking

Peter en Gerda Engelbart hebben sinds kort een eigen bedrijf in grond- en houtbewerking. ‘Het was nooit onze bedoeling om voor onszelf te beginnen,’ vertelt Gerda. Peter werkte als kraanmachinist bij Van de Oever in Alphen. Vanwege heup- en knieklachten is hij toen uitgevallen. Noodgedwongen moesten Peter en Van de Oever afscheid nemen van elkaar. Na goed overleg hebben ze niet gekeken naar de beperkingen, maar juist naar de mogelijkheden. Samen hebben ze toen de knoop doorgehakt en zijn Peter en Gerda voor zichzelf begonnen.

Grondbewerking
Peter en Gerda hebben een veelzijdig bedrijf. Ze doen aan grond- en houtbewerking. Ze hebben een minitractor aangeschaft en verschillende werktuigen voor grondbewerking. Hiermee kunnen ze frezen, vlakken, gras inzaaien, rotorkopeggen, egaliseren en manege-bakken op orde brengen. Peter zelf is ook veelzijdig. Hij is ook inzetbaar als kraanmachinist. Dat is een mooie bijkomstigheid. Het meeste werk met de minitractor kan niet het jaar rond gedaan worden.

Houtbewerking
Peter en Gerda hebben beiden een passie voor houtbewerking. Ze maken onder andere producten van gerecycled hout, zoals relatiegeschenken. Een mooi voorbeeld hiervan is een bijzondere bloempot. Het zijn eigenlijk vier bloempotten ineen. Deze zijn in elkaar verweven en op die manier krijg je een soort bloementrapje. Ook maken ze vogelhuisjes in logbouwstyle. Al deze producten zijn duurzaam, met een goede prijs- kwaliteitverhouding. In de vervaardiging gaat veel tijd zitten. Ze worden met zorg gemaakt en daarbij is een lange levensduur gegarandeerd. Momenteel volgt Gerda een cursus mandenvlechten, dus een grote kans dat dit ook aan het assortiment van de relatiegeschenken wordt toegevoegd.

Vrijblijvend advies
Als iemand een aanvraag doet, komt Peter altijd eerst vrijblijvend kijken. Op deze manier kan de klant duidelijk uitleggen wat de wensen zijn en kan Peter aangeven wat de mogelijkheden en uiteraard de kosten zijn. 'Wat niet gebeurt, wordt ook niet in rekening gebracht." Peter en Gerda houden er beiden van om eerlijk werk te leveren.  

Hun werkgebied is groter dan alleen Maas en Waal. Ze voelen zich hierin niet beperkt en kunnen klanten van verderaf ook helpen. Hun motto: 'Uw klus is onze trots!'

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op Facebook/ Engelbart VOF Maasbommel. Er staan enkele voorbeelden van gemaakte werkzaamheden. Bel voor een vrijblijvende afspraak met Peter en Gerda: 0487-789007.

Door Hanneke de Vries

Meer berichten