Logo demaasenwaler.nl
Foto: Ger Loeffen
Column Babbels

Babbels

Binnen

Laat het gezegd zijn: zeer sympathiek dat de PvdA en SP in deze bizarre crisistijden niet willen dat bewoners van De Groene Heuvels uit hun huis gezet worden. Ricardo Brouwer van de PvdA zegt bij de collega’s van RN7: 'Een aantal mensen op de Groene Heuvels heeft nog geen andere woning kunnen vinden, dus als je die uitzet, hebben ze geen ‘binnen’ om te verblijven.'

Zeker waar, maar als de coronacrisis straks ooit een keer over is, dan is dat binnen er nog steeds niet. Er zijn namelijk nog altijd niet genoeg woningen. Maar de PvdA gaat binnen enkele weken toch meeregeren? Ze kunnen dit toch nu oplossen?

Of is het over drie maanden ineens wel prima om onder de Ewijkse brug te liggen of in een tentje op het voorterrein van het gemeentehuis? Zouden die uitgezette bewoners dan vanaf hun luchtbedjes tegen elkaar roepen: 'Ach, wat kan ons ‘t schelen, we liggen in ieder geval lekker coronavrij!'

Over coronavrij gesproken. Ik voel me niet ziek, maar rijd wel dagelijks vanuit het relatief ‘schone’ Gelderland de grens over naar een plek in Noord-Brabant waar de brandhaard het grootst is. Nu kom ik zelf nauwelijks ons pand uit als eindredacteur, maar de verslaggevers wel en die komen ook weer binnen.

En natuurlijk ben ik geen verpleger, arts of ambulancemedewerker, ik versla enkel het nieuws. Dus ik zou kunnen thuis blijven. Toch merken we dat lokale media juist in deze tijden weer belangrijker worden. Een burgemeester wil een toespraak houden, vrijwilligers en hulpinitiatieven zoeken ons op om zichzelf bekend te maken en waar nodig stellen we kritische vragen.

Als je dan na een uurtje of twaalf werken een thuis hebt waar je ‘binnen’ kan komen, is dat zeer fijn. Zo’n plek heeft iedereen nodig. Hopelijk denkt het Beuningse college van B&W in oprichting daar ook aan als ze de Groene Heuvels deze dagen bespreken.

Patrick Huisman

Meer berichten