Logo demaasenwaler.nl
Het CPO-bestuur bij de basisschool die plaats zal maken voor 10 woningen.
Het CPO-bestuur bij de basisschool die plaats zal maken voor 10 woningen. (Foto: Eigen foto)

Collectief bouwteam zoekt buren in Batenburg

BATENBURG - In Batenburg is het mogelijk om samen met je toekomstige buren in hartje Batenburg een eigen woning te ontwikkelen. Door de komst van een nieuwe multifunctionele accommodatie in het dorp, maakt het huidige schoolgebouw begin 2021 ruimte voor maximaal tien bouwkavels.

Het betreft de locaties waar nu nog het gemeenschapshuis De Hostert en basisschool St. Jan Baptist staan. Op de huidige locatie van voetbalclub v.v. Batavia komt een multifunctionele accommodatie (MFA) te staan, waar het gemeenschapshuis en de basisschool worden ondergebracht. De overblijvende locaties van de school en het gemeenschapshuis zullen worden herbestemd voor woningbouw.

In Batenburg is met name behoefte aan starters- en doorstroomwoningen, maar ook een enkele seniorenwoning. Het terrein wordt ontwikkeld volgens het principe van CPO, Collectieve Project Ontwikkeling. Een vorm van projectontwikkeling, waarbij in eigen beheer, als collectief, een plan ontwikkeld wordt. 'Voordeel is dat een huis vaak beter betaalbaar gebouwd kan worden, dan huizen die in de markt gebouwd worden', laat voorzitter Sander Verstraaten weten. 'Dat komt omdat schaalvoordelen ontstaan, wanneer bijvoorbeeld samen wordt ingekocht.'

Begin januari is CPO Batenburg officieel als vereniging opgericht.

Meer informatie
Voor het plan worden nog enkele 'nieuwe buren' gezocht. Wie interesse heeft om te participeren kan zich melden via: cpo-batenburg@hotmail.com of bel met voorzitter Sander Verstraaten via tel. 06-41943720. Belangstellenden kunnen kunnen CPO Batenburg ook volgende via Facebook/Cpo Batenburg.

Meer berichten