Logo demaasenwaler.nl
BiebBoys
BiebBoys (Foto: Bibliotheek Beuningen)

Bieb op stelten met De BiebBoys

BEUNINGEN - Vanwege het coronavirus zijn alle vestigingen van de bibliotheek gesloten. Maar dit weerhoudt de BiebBoys er niet van om de bieb op stelten te zetten. Vanuit een lege bibliotheek verzinnen ze de gekste challenges voor kinderen uit groep 6 tot en met 8. Iedere schooldag komt er een nieuwe aflevering van de BiebBoys online.

De Bibliotheek Gelderland-Zuid wil haar steentje blijven bijdragen aan het bevorderen van leesplezier en taalvaardigheid van kinderen. Ook nu de bibliotheken én scholen zijn gesloten. Daarom zijn er de BiebBoys. Kees en Joran nemen kinderen iedere dag virtueel mee de bieb in en geven hen een speciale opdracht mee. Zoals het bouwen van een leesfort, een eng verhaal afschrijven of het nabouwen en fotograferen van een scène uit hun lievelingsboek.

Volg de BiebBoys
Iedere schooldag om 14.00 uur is er een nieuwe aflevering van de BiebBoys te zien op www.obgz.nl/biebboys. De uitdagingen zijn ook interessant voor leerkrachten die op zoek zijn naar inspiratie voor thuisonderwijs. Kinderen kunnen een filmpje of foto van hun gemaakte opdracht mailen naar biebboys@obgz.nl. Op vrijdag laten de BiebBoys in de uitzending de leukste inzendingen zien.

Tips voor de thuisblijvers
Op de ‘Tips voor Thuis’-pagina deelt de bieb een selectie uit het online aanbod, zoals e-books, luisterboeken, voorleesfilmpjes en taaloefeningen. Kijk op www.obgz.nl/tipsvoorthuis.

Lees ook

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!