Plek waar ooit de Ruyterschool stond.
Plek waar ooit de Ruyterschool stond. Foto: GER LOEFFEN

Appartementen en park op voormalig schoolterrein in Weurt

Algemeen

WEURT - Zowel een park als ook woningen realiseren, dat is het huidige plan voor het terrein van de voormalige basisschool De Ruyter.

Woningcorporatie Woonwaarts heeft interesse om op deze locatie zestien appartementen te realiseren. En een groep bewoners wilde graag de aanleg van een park op dezelfde locatie. De gemeente Beuningen heeft deze twee initiatieven nu bij elkaar gebracht.

Appartementen

Wat betreft de appartementen die Woonwaarts wil realiseren, is de doelgroep kleine huishoudens (een- en tweepersoons), met nadruk op senioren, aangevuld met starters.

Sociale huur

Het betreft honderd procent betaalbare sociale huur, waarbij de woningen levensloopbestendig zijn. De appartementen op de begane grond krijgen een tuin. De nieuwbouw komt qua locatie nagenoeg overeen met het voormalige hoofdgebouw van basisschool De Ruyter.

Park

In het park dat de omwonenden voor ogen hebben, komen spel- en speelvoorzieningen, is er een hondenuitlaatveld en zijn er diverse paden om te wandelen. kortom: een fijne plek om te vertoeven. Het plan moet nog wel verder uitgewerkt worden. De verwachting is dat de appartementen in 2022 gereed zijn voor bewoning.

Door Patrick Huisman