UNITAS JO16 – DIOSA/NIFTRIK JO16 4 – 4

WAMEL - Afgelopen zaterdag speelde Unitas’28 jo16 tegen hun leeftijd genoten van fusieclub Diosa/Niftrik. De ploeg van Unitas-trainer Freddie Gerritsen kon na een puntloos najaar wel wat resultaat gebruiken en na de eerste verliesbeurt bij Ewijk in Februari was het de ploeg er in de nieuwe 4e klasse alles aan gelegen punten over te houden aan deze wedstrijd.

Onder toeziend oog van het hondstrouwe Wamelse publiek was het de robuuste en snelle Stan van der Zanden die zich als een turbo door de verdediging van de gasten heen boorde en op fraaie wijze de openingstreffer op naam bracht, 1 – 0. Niet veel later lag de gelijkmaker alweer in het net nadat de verdediging o.l.v. de verder prima spelende aanvoerder Geert de Graaff van de thuisclub steken liet vallen en de goed keepende Stan van der Lee moest kapituleren, 1 – 1. Hierna was het een van de betere spelers op het veld Siem v Echteld die met een bekeken treffer de thuisclub weer op voorsprong bracht. Echter nog voor de theepauze kwamen de gasten door niet alert optreden in de Unitas verdediging weer langszij zodat met 2 – 2 de rust aanbrak.

In de 2e helft kwam er een penalty voor Unitas na een handsbal binnen de 16 meter, Wout van de Bos schoot de pingel over de doellat wat een tegenvaller was voor de Wamelse aanhang. In de hieropvolgende tegenaanval kwamen de gasten uit Balgoy en Niftrik onverwacht op een 2 – 3 voorsprong. Hierna was het Siem v Echteld die met twee meer dan fraaie treffers de achterstand weer omboog in een 4 – 3 voorsprong en leek een sensatie voorhanden maar helaas in de allerlaatste minuut werd het doel van Stan van der Lee voor de 4e keer doorboord zodat met een 4 – 4 eindstand een toch wel terechte remise op het scorebord verscheen na een leuke en sportieve wedstrijd. Het eerste puntje in dit seizoen is binnen en die smaakt naar meer. Bovendien is het van die akelige laatste plek af en kunnen we weer naar omhoog kijken.

Komende zaterdag 14 Maart gaat de ploeg naar het verre Garderen waar gespeeld gaat worden tegen De Veluwse Boys, de aftrap is om 11.30 uur op sportpark De Westeneng