Rianne en Gerco Vonk
Rianne en Gerco Vonk Foto: De Maas&Waler

Brasserie 't Anker in nieuwe handen

Zaken

ALPHEN - Twee jaar geleden haalden Ellen en Roland Jagtenberg de bezem door Brasserie 't Anker in Alphen. Zij slaagden erin om de karakteristieke horecazaak, met passie en smaak om te toveren in een eigentijdse brasserie, met een moderne en toch bourgondische inslag. Nu hun missie volbracht is, dragen zij de zaak vol vertrouwen over aan kersverse eigenaren Gerco en Rianne Vonk.

Net als veel gasten, vielen ook Gerco en Rianne voor het unieke plekje aan de Maas. 'We waren direct verkocht', vertelt Rianne enthousiast. 'We nemen dan ook niet alleen de zaak over, we betrekken hier ook een woning.' Daarmee blijft de brasserie, tot genoegen van de vorige uitbaters, in Alphense handen.

'Gasten kunnen bij ons bovendien blijven rekenen op de gastvrijheid, die bij 't Anker zo hoog in het vaandel staat', vervolgt Gerco. 'Rianne en ik kunnen leunen op een jarenlange ervaring in de horeca en kijken ernaar uit om de gasten van 't Anker kennis te laten maken met onze ideeën. Belangrijk daarbij is wel dat de brasserie haar laagdrempelige karakter behoudt. Zo blijven betaalbare klassiekers onderdeel uitmaken van de menukaart, die verder uitgebreid zal worden met verrassende kleine hapjes om samen te delen.'

'Daarnaast ligt het in de bedoeling om thema-avonden te organiseren', voegt Rianne toe. 'De plek leent zich daar natuurlijk uitstekend voor. Wat bijvoorbeeld te denken van eten en borrelen in zomerse sferen, met uitzicht op de rivier.' Goede ideeën heeft het stel in ieder geval in overvloed.

Bekende gezichten

Net als een groot gedeelte van de kaart, blijft ook het team van 't Anker ongewijzigd. 'Het zijn deze bekende gezichten, veelal uit Alphen en omgeving, die de brasserie gemaakt hebben tot de plek die het nu is. Dat zij zich ook in de toekomst blijven inzetten, is niet alleen voor ons, maar ook voor onze gasten, natuurlijk erg fijn.'
Brasserie 't Anker is per ingang van maandag 2 maart overgegaan in nieuwe handen. Cafetaria en keuken zijn van dinsdag tot en met zondag geopend, vanaf 1 april is dat van maandag tot en met zondag, met uitzondering van de dinsdag. Voor meer informatie zie: www.brasseriehetanker.nl.