Hein van Maurik
Hein van Maurik Foto: pleinpop.nl

De mensen van Pleinpop

Mens

Het Alphense muziekfestival Pleinpop viert dit jaar op 3,4 en 5 april haar twintigste verjaardag. Dat zijn twee decennia vol mooie verhalen. Van vele enthousiaste vrijwilligers, sponsoren, artiesten en natuurlijk trouwe bezoekers. Deze week vertelt Hein van Maurik over het reilen en zeilen in de Edohof tijdens Pleinpop.nl.

‘In de Edohof werden tot dit jaar alle artiesten ontvangen. Ik coördineer sinds zes jaar de vrijwilligers bij de Edohof, en verzorg het eten en drinken voor de artiesten. Wij leggen ze in de watten’, vertelt Hein enthousiast. Hij krijgt daarbij hulp van Ben van Dijk, voorzitter van de Edohof, en een aantal vrijwilligers. Ellen Jagtenberg (organisatie pleinpop, red.) is degene die de artiesten ontvangt en de aparte dingen op de ‘rider’ (de wensenlijst van artiesten, red.) voor haar rekening neemt. ‘Denk aan speciale wensen of specifieke hapjes en drankjes. Ja, je ziet in deze functie bijzondere verzoeken voorbijkomen’, zegt hij lachend.

Hij heeft in de afgelopen jaren ontdekt dat er veel verschil bestaat tussen artiesten. ‘Django Wagner, Jannes en Frans Duijts bijvoorbeeld, maken graag een praatje en komen lekker bij de vrijwilligers van de Edohof zitten. The Dirty Daddies lopen hier bij wijze van spreken nog in hun onderbroek rond, en andere artiesten trekken zich liever terug.’ Aangezien de feesttent dit jaar in het weiland bij de loswal staat, komen alleen nog de grote groepen naar de Edohof. Denk aan ABBA Fever, en aan André Hazes en Maan met bands. Hein kijkt er naar uit. Mooie herinneringen heeft Hein aan de optredens van, en ontmoetingen met Frans Bauer en Jannes. ‘Ik heb een dochter met een beperking, en zowel Frans als Jannes herkennen haar inmiddels als ze bij het podium staat. De een sleept haar het podium op, de ander steekt een duim op om aan te geven dat hij haar gezien heeft. Dat vind ik wel bijzonder ja.’