Jaimy Hattu (bedrijfs contactfunctionaris gemeente West Maas en Waal) Rob de Groot (De Groot Camerasystemen), Sander Bos (Wethouder gemeente West Maas en Waal), Kees Willems (Global Paint Products, camera projectlid Bedrijvenpark Veesteeg)
Jaimy Hattu (bedrijfs contactfunctionaris gemeente West Maas en Waal) Rob de Groot (De Groot Camerasystemen), Sander Bos (Wethouder gemeente West Maas en Waal), Kees Willems (Global Paint Products, camera projectlid Bedrijvenpark Veesteeg) Foto: Trea Derks

Bedrijvenpark Veesteeg krijgt camerabeveiliging

Zaken

BENEDEN-LEEUWEN - Dinsdag 3 maart is gestart met de aanleg van een netwerk van dertien beveiligingscamera's bij bedrijvenpark Veesteeg.

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Bedrijvenpark Veesteeg werd besloten om een camerabeveiligingsplan uit te rollen over de industrieterreinen Veesteeg-Oost en Veesteeg-West. Het bedrijvenpark Veesteeg bevat bedrijven aan de Van Heemstraweg en Expeditieweg te Boven Leeuwen en De Veesteeg en Onderstal te Beneden Leeuwen. Na 3 jaar van voorbereiding en intensieve samenwerking tussen bedrijvenpark, gemeente, politie en partijen die de aanleg gaan verzorgen (De Groot Camerasystemen en NDIX glasvezel), zijn de werkzaamheden dinsdag 3 maart van start gegaan.

Met het nieuwe uitgebreide netwerk van 13 camera’s, waarbij alle verkeerstromen van en naar de industrieterreinen 24/7 worden gemonitord, verwachten de leden dat het bedrijvenpark veiliger wordt en illegale activiteiten verminderen. Dergelijke systemen op gelijksoortige industrieterreinen laten een reductie zien van de incidentencijfers van maar liefst 90%.

Het project is mogelijk gemaakt dankzij donaties van de gemeente West Maas en Waal, Rabobank Maas en waal - Oost Betuwe en door bijdragen van bijna alle betrokken ondernemers.

Kijk voor meer informatie op www.bedrijvenparkveesteeg.nl.